Koronavirus ei ole pysäyttänyt koko urheilumaailmaa – näissä sarjoissa vielä pelataan

Maailmalla vilkkaasti leviävä koronavirus on vaikuttanut vahvasti urheilukalenteriin, mutta kaikki sarjat eivät ole pysähtyneet viruksen edessä. 

Suurin osa maailman urheilusarjoista on joko keskeyttänyt tai lopettanut käynnissä olleen kautensa koronaviruksen luoman tartuntariskin vuoksi. Esimerkiksi jalkapallossa liki kaikki suurimmat liigat ovat tauolla. Valioliiga, Serie A, La Liga, Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga etunenässä pyrkivät vielä jatkamaan seurakausiaan, kunhan koronaviruspandemia rauhoittuu.

Myös NHL:n ja NBA:n kaudet ovat tällä hetkellä pysähdyksissä koronavirustilanteen vuoksi. Pohjois-Amerikan suursarjojen päämääränä on kuitenkin pelata kausi normaalisti loppuun, jos se on mahdollista toteuttaa turvallisesti.

Venäjän KHL:kin lykkäsi pudotuspelejään liki kuukaudella eteenpäin, muuta sekin kärkkyy yllä mainittujen liigojen ohella mahdollisuutta pelata kausi loppuun. 

Kaikki sarjat eivät kuitenkaan vielä ole pysähtyneet. Valko-Venäjän jalkapalloliigassa pelataan vielä täysin normaalisti. Turkin ja Australian jalkapallosarjat pyörivät ilman katsojia. Myös pienten saarivaltioiden sarjat rullaavat normaalisti. 

Koronavirus on vaikuttanut Turkin ja Valko-Venäjän urheiluun hyvin vähäisesti, sillä maiden urheilusarjat pyörivät monessa eri lajissa. Turkin koripalloliigassa ottelut pelataan tyhjille katsomoille ja Valko-Venäjän jääkiekkomestaruuden metsästys on yhä käynnissä.

Valko-Venäjällä pelataan myös lentopalloa. Myös Venäjän lentopalloliiga jatkaa toimintaansa normaalisti, minkä vuoksi myös Challenger Cupin ottelu Novosibirskin ja Tuomas Sammelvuon valmentaman Pietarin Zenitin välillä pelataan näillä näkymin normaalisti, mutta tyhjille katsomoille.

Lue myös:

    Uusimmat