Koronapotilaiden määrä uhkaa kasvaa – samalla hoitajien keskuudessa kytee uupumuspommi: "Tilanne on ollut tiukka lähtökohtaisesti ja siihen kriisi päälle"

7:29
Mitä sairaala voi tehdä auttaakseen työntekijöitään jaksamaan? Näin Sally Kivelä kertoi keinoista Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoo Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa, että sairaalan työntekijöiden keskuudessa tunteet ovat tällä hetkellä ristiriitaiset.

Tartuntalukujen valossa näyttää siltä, että sairaalakuormitus kasvaa jouluun mennessä. Sairaalassa kannetaan huolta hoitohenkilökunnan riittävyydestä. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on yksi leviämisvaiheeseen siirtyneistä alueista. 

Vaikka yhteishenkeä koronakriisin voittamiseksi on, samalla sairaalan työntekijöiden jaksaminen on koetuksella, kertoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

– Käytävillä puhutaan uupumuksesta.

Viime kevään koronakriisin aikana pahasti koronasta kärsineen Italian uutiskuvat töissä itkevistä sairaalan työntekijöistä eivät ole enää kaukana Suomessakaan, Kivelä kuvailee.

Yksi syy on tukala tilanne, johon sairaaloissa on jouduttu jo ennen koronaa.

– Hoitajat ovat lähtökohtaisesti tulleet tilanteeseen siten keväällä, että on ollut odotuksia palkankorotuksesta. Toisaalta monessa sairaalassa resurssit on julkisella puolella kammattu tiukasti, on vaadittu tehostamista ja on tehty vähennyksiä.

– Tilanne on ollut tiukka lähtökohtaisesti, ja siihen kriisi päälle.

Miten sairaala huolehtii työntekijöiden jaksamisesta? Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja