Korona pakotti Mika Kaurismäen uusimman leffan kuvaukset Dubaista hänen omaan Corona-baariinsa: "Onhan siinä ironiaa"

Mika Kaurismäki teki leffan, jossa keski-ikäiset miehet puivat elämäänsä baarissa.

Elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki aikoi alun perin kuvata uusimman elokuvansa Yö armahtaa Dubaissa. Sitten tuli korona.

– Olimme juuri lähdössä Dubaihin kuvaamaan, kun korona iski. Putosimme jonkinlaisen tyhjyyden tilaan, mtuta päätettiin, että tehdään jotain kuitenkin, Kaurismäki sanoo Viiden jälkeen -ohjelmalle.

Elokuvassa päärooleja esittävät Kari Heiskanen, Pertti Sveholm, Timo Torikka ja Anu Sinisalo

– Päätimme, että tehdään jotain kuitenkin. Aloimme kehitellä samantyyppistä elokuvaa, joka sijoittuu Suomeen. Muutimme hahmot erilaisiksi. Näyttelijät olivat itse pitkälti luomassa hahmojaan.

Lopulta elokuva sijoittui Kaurismäen osittain omistamaan Corona-baariin Helsingissä. Elokuvassa kolme miestä osuu samaan, koronan tyhjentämään baariin puhumaan elämästä. Legendaarinen Corona perustettiin 1990-luvulla, kauan ennen maailman nyt hyvin tuntemaa koronaa eli Covid19:ää.

– Onhan siinä tiettyä ironiaa, että baari ja virus ovat samannimisiä.

Miten Mika Kaurismäki ohjeisti aikoinaan uransa alussa olevaa ystäväänsä Johny Deppiä? Kaurismäki on tänään Viiden jälkeen -lähetyksen Erikoishaastattelussa ssä kello 18. Katsottavissa lähetyksen jälkeen myös mtv-palvelussa.

            

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat