Mainos

Koron lasku ei hyödytä amerikkalaisia

Kuluttajat eivät juurikaan hyödy niin sanotun federal funds -koron laskusta Yhdysvalloissa. Asiantuntijoiden mukaan 0,25 prosenttiyksikön lasku on kuluttajien hyödyn kannalta liian pieni. Se laskee vain vähän auto-, luottokortti- ja muiden kulutuslainojen korkoja ja leikkaa hieman uusien lainojen korkoja.

Analyytikkojen mukaan koron laskun suurin merkitys on siinä, että se saattaa lisätä kuluttajien luottamusta maailman rahoitusmarkkinoihin. Amerikkalaisten luottamus markkinoihin on heikentynyt vain vähän viime aikojen myräköissä, mutta analyytikot sanovat koron laskun olevankin ennalta ehkäisevä toimenpide. Sillä pyritään ehkäisemään pessimistisen mielialan leviämistä vastaisuudessa. Analyytikkojen mukaan keskuspankki on näin lunastamassa eräänlaista vakuutuskirjaa Yhdysvaltain taloudelle.

Liike-elämän ekonomistit puolestaan uskovat, että eilinen korkojen lasku oli vain esimakua tulevasta. Heidän mukaansa jatkossa on odotettavissa sarja vastaavia toimenpiteitä. Liike-elämä piti koron laskua hyvin ajoitettuna.
Myös Kanadan keskuspankki laski avainkorkoaan 0,25 prosenttiyksikköä Yhdysvaltojen vanavedessä. Sen korko laski 5,75 prosenttiin kuudesta prosentista.

Yhdysvaltain keskuspankin avomarkkinakomitea ilmoitti eilen, että keskuspankki laskee ns. federal funds -koron 5,25 prosenttiin. Tämä korko on ollut tähän saakka 5,50 prosenttia. Koron laskulla keskuspankki pyrkii suojelemaan Yhdysvaltain taloutta maailmanlaajuisen talouskriisin vaikutuksilta.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja