Mainos

Koroma puolustaa opettajien palkankorotuksia

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n toimitusjohtaja Johannes Koroma pitää opettajia yhtenä avainryhmänä, joka antaa eväitä Suomen talouden menestymiselle kansainvälisessä kilpailussa. Koroma parantaisikin opettajien koulutusta ja arvostusta ja olisi valmis jopa puoltamaan heidän palkankorotuksiaan.

Koroma tähdensi tänään Jyväskylässä, että opettajien palkkauksen pitäisi perustua työn vaativuuteen. Hän ei halunnut tarkemmin määritellä, minkä alan opettajat kipeimmin kaipaisivat lisäpalkkaa.

Arvostus on kuitenkin osin palkkakysymys. Koulutus on Koroman mielestä investointi eikä kustannustekijä ja menestyäkseen Suomi tarvitsee maailman parasta osaamista.

TT:n selvitykset osoittavat, että ammattitaitoisen työvoiman puutteesta on tulossa kasvava ongelma. Koroma pitää koulutuksen strategista merkitystä Suomen tulevaisuudelle niin tärkeänä, että hän esitti tämän asian nostamista seuraavaan hallitusohjelmaan.

- Meillä on hyvä koulutusjärjestelmä, mutta se ei ole niin hyvä, etteikö sitä pitäisi jatkuvasti kehittää ja uudistaa, toimitusjohtaja linjasi.

Koulujärjestelmän tulee Koroman mukaan huolehtia siitä, että ammatillisen koulutuksen osuus on riittävän suuri takaamaan koululutetun väen saamisen elinkeinoelämään ja julkiselle sektorille. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jopa 20 prosenttia nuorista jää vaille ammatillista päättötutkintoa.

Lisäksi Koroma panostaisi vahvasti aikuiskoulutukseen eli sellaiseen koulutukseen, joka vaikuttaisi nyt työelämässä oleviin ihmisiin. Monelta aikuiselta koulutus on jäänyt puutteelliseksi tai se ei vastaa tulevia tehtäviä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.