Korkkarikoulu opettaa tavallisia naisia kävelemään

Korkkarikoulu opettaa tyylikästä kävelyä tavallisille suomalaisnaisille. Jokaisella on oikeus näyttää hyvältä korkokengät jalassa, ruumiinrakenteesta riippumatta.

Taija Nurmi ja Marja Da Penha Souza-Talanderin yritysidea on pelastus kaikille suomalaisnaisille, joita korkokengillä kävely hirvittää. Korkkarikoulu opettaa ryhdikästä, tyylikästä ja näyttävää kävelyä tavallisille suomalaisille naisille.

Idea korkkarikouluun syntyi, kun malleja työkseen kouluttava Nurmi huomasi, että muutkin kuin mallintyöstä haaveilevat olivat kiinnostuneita mahdollisuudesta opetella kävelyn saloja. Brasiliasta kotoisin oleva Da Penha Souza-Talander sen sijaan oli tutustunut korkkarikouluun jo kotimaassaan, josta hän muutti Suomeen kuusi vuotta sitten.

Nurmen mukaan tilausta korkkarikoululle on. Suomalaiset seuraavat yhä enemmän muotia, mutta katukuvassa näkyy moneen muuhun maahan verrattuna vähän korkokengillä käveleviä naisia. Sääolosuhteemme ja kulttuurimme eivät suosi korkokenkiä ja moni pitkä nainen vaihtaa matalakorkoisiin kenkiin. Korkkarikoulussa muistutetaan, etteivät pituus tai ruumiinrakenne ole esteitä korkeiden korkojen käytölle.

– Haluamme tarjota naisille mahdollisuuden kävellä ryhdikkäästi ja olla ylpeitä omasta vartalostaan riippuen siitä, minkä kokoisia he ovat. Korkokenkäkoulussa kenellä tahansa on mahdollisuus opetella kävelemään koroilla. Keskitymme ryhtiin, ulkoiseen olemukseen ja siihen, miten nainen kantaa itseään. Kauttamme saa myös fysioterapeutin opastusta, mikäli syy kävelyongelmaan on fyysinen, Nurmi kertoo.

Huono ryhti pilaa kävelyn

Tyypillisimmät korkokenkiin liittyvät ongelmat liittyvät huonoon ryhtiin.

– Naiset kävelevät katse maassa ja kumarassa, polvet koukussa. Monet lähtevät myös harppomaan polvet muun kropan edellä, Nurmi sanoo.

Myös kengillä on merkitystä. Naiset ostavat uudet jalkineet usein vain pari päivää ennen juhlia ja huomaavat olevansa pulassa, kun ne puristavat ja hankaavat.

– Kengät tulisi ostaa ainakin kaksi viikkoa ennen juhlia ja niitä tulisi myös käyttää ennen h-hetkeä. Kannattaa myös muistaa, ettei hyviä kenkiä välttämättä saa halvalla. Kenkäostoksilla kannattaa kysyä apua asiantuntijoilta, eli myyjiltä, Nurmi sanoo.

Lue myös:

MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja