Mainos

Korkein päivähoitomaksu jäämässä 1 000 markkaan

Korkein maksu kunnallisesta päivähoidosta on laskemassa ensi vuonna 1 000 markkaan. Samalla päivähoidossa säilyy ns. nollamaksuluokka eli kaikkein pienituloisimmille mahdollisuus maksuttomaan päivähoitoon.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat pääsivät illalla sopuun päivähoitomaksuihin ja kotihoidontukea korvaavaan hoitorahaan tehtäviin muutoksiin. Vasemmiston tavoitteena oli alunperin korottaa ylin päivähoitomaksu 1 200 markkaan, kun se hallituksen esityksessä oli sama 1 000 markkaa, mihin nytkin päädyttiin.

Kokoomus puolestaan piti aluksi kiinni ns. nollamaksuluokan poistamisesta, kuten hallitus oli esittänyt. Ryhmäjohtajien esityksessä alin päivähoitomaksu olisi 100 markkaa. Käytännössä nollamaksu luokka kuitenkin säilyy, koska alle sadan markan maksua ei peritä.

Muualla kuin kunnallisessa päivähoidossa lastaan hoitava saisi hoitorahaa ensimmäisestä alle 3-vuotiaasta lapsesta 1 500 markkaa kuukaudessa. Alle 3-vuotiaasta sisaruksesta maksettaisiin 500 markkaa. Jos perheessä on myös alle 3-vuotias, niin 3-6-vuotiaasta maksettaisiin hoitorahaa 300 markkaa kuukaudessa.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien esitys meni illalla vielä sosiaali- ja terveysvaliokuntaryhmien purtavaksi. Puolueiden valiokuntaryhmien oli määrä jättää vastauksensa illalla kello 22 jälkeen. Puheenjohtajien esityksen uskottiin saavan hallituspuolueiden valiokuntaedustajien hyväksynnän, sillä se vastaa pitkälle valiokunnassa hallitusryhmien voimien valmisteltua ehdotusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.