Mainos

Korkein oikeus poisti Keijo Suuripään lahjustuomion

Korkein oikeus (KKO) on poistanut poliisiylitarkastaja Keijo Suuripään lahjusrikkomustuomion.

Korkein oikeus antoi tuomionsa vuonna 2002. Se käsittelee asian nyt uudelleen.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka esitti tuomion poistamista jo kaksi vuotta sitten. Hänen mukaansa tehtiin oikeudenkäyntivirhe, kun KKO tuomitsi Suuripään järjestämättä suullista oikeudenkäyntiä. Asiaa oli käsitellyt ensimmäisenä oikeusasteena hovioikeus, joka hylkäsi syytteet.

Jutun aikaisemmassa versiossa kerrottiin virheellisesti tuomion purkamisesta, kun kyse on tuomion poistamisesta. Oikeus käsittelee asian nyt uudelleen.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoi pari vuotta sitten, että KKO:n menettely rikkoi ihmisoikeussopimusta. Sen mukaan KKO ei olisi saanut ratkaista asiaa ilman suullista oikeudenkäyntiä.

Lahjusjupakka liittyi Belgiassa vuonna 1998 ajettuun poliisien EM-ralliin. Oikeuden mukaan kartanlukijana toiminut Suuripää keräsi sponsoritukea yritykseltä, jolta sisäministeriön poliisiosasto hankki atk-laitteita.

Suuripää työskenteli tuomitsemisensa aikaan poliisiosaston rikosylitarkastajana, ja hänet siirrettiin tuomionsa vuoksi siviilivirkaan. Nykyisin hän toimii poliisiylitarkastajana sisäministeriössä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.