Mainos

Korkein oikeus kumosi poliisin raiskaustuomion - perustelut salaisia

Korkein oikeus on kumonnut ehdollisen vankeustuomion, jonka Itä-Suomen hovioikeus langetti kaksi vuotta sitten savolaiselle poliisimiehelle seksuaalirikoksista. Mies vapautettiin kokonaan myös vahingonkorvauksista sekä muusta korvausvelvollisuudesta.

Jutun asiakirjat ovat salaisia, joten korkeimman oikeuden perusteluja ei tiedetä.

Vuonna 1954 syntynyttä miestä syytettiin raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joiden väitettiin tapahtuneen kesällä 1999. Väitetty uhri oli tuolloin 15-vuotias.

Kuopion käräjäoikeus tuomitsi miehen 2,5 vuodeksi vankeuteen syksyllä 2008. Myöhemmin hovioikeus lievensi tuomion vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdollista vankeutta. Mies määrättiin myös 70 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Hovioikeus perusteli ratkaisuaan sillä, että käytetty väkivalta oli verrattain lievää ja että teko tapahtui lähellä suojaikärajaa. Hovioikeus alensi myös tytölle määrätyt 8 000 euron kärsimyskorvaukset 5 000 euroon.

Mies kiisti syytteet koko prosessin ajan. Hän kertoi olleensa kerran yhdynnässä tytön kanssa, mutta ilman pakottamista. Miehen mukaan se tapahtui kesällä 2000, jolloin tyttö oli jo 16-vuotias.

Poliisi erosi itse virastaan

Ylikonstaapelina toiminut mies irtisanoutui virastaan hovioikeuden ratkaisun jälkeen. Hän ehti olla pidätettynä virantoimituksesta noin puolentoista vuoden ajan. Puolet hänen palkastaan myös pidätettiin tältä ajalta.

Pohjois-Savon poliisipäällikön Kari Heimosen mukaan esteitä paluulle ei ole korkeimman oikeuden vapauttavan päätöksen jälkeen.

- Jos hän haluaa hakeutua uudelleen poliisin palvelukseen, on kysymys tavallisesta rekrytointitilanteesta, jossa valinta tehdään tavanomaisin perustein, kertoo Heimonen.

Savon Sanomien mukaan mies ei usko hakeutuvansa enää poliisin virkaan, vaan suunnitelmissa on jäädä eläkkeelle 58-vuotiaana.

-Tämä on ollut henkisesti raskasta sekä minulle itselleni että perheelle, kertoo mies lehden verkkosivuilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.