Mainos

Korkein oikeus julkisti Auer-jutun valituslupahakemukset pääosin

Korkein oikeus on julkistanut Ulvilan surmaa koskevat valituslupahakemukset pääosin. Hakemuksia tuli kolme: yksi syyttäjiltä, toinen perheen lapsilta ja kolmas uhrin omaiselta.

Osa hakemusteksteistä on salattu ainakin toistaiseksi julkisuuslain perusteella. Syyttäjät ja omainen olivat vaatineet salaamista, koska ne koskevat yksityiselämään liittyviä arkaluonteisia tietoja.

Vaasan hovioikeuden helmikuussa antaman tuomion mukaan Anneli Auer on syytön miehensä murhaan. Valittajat hakevat tuomioon muutosta korkeimmasta oikeudesta.

Syyttäjät ovat aiemmin kertoneet haluavansa ennakkopäätöksen tuomitsemiskynnyksen korkeudesta. Heidän mukaansa se on Ulvilan tapauksessa nostettu poikkeuksellisen korkeaksi.

Syyttäjät esittävät 54-sivuisen hakemuksensa yhteenvedossa kaikkiaan 24 kohtaa, joiden mukaan Anneli Auerin kertomus ulkopuolisesta tekijästä ei ole uskottava. Syyttäjien mukaan keskellä yötä omakotitaloon murtautumalla tehtävä henkirikos on erittäin harvinainen.

Vielä harvinaisemmaksi se syyttäjien mukaan muuttuu, kun vuosien esitutkinnan jälkeen ei ole löydetty ketään varteenotettavaa epäilyä eikä syytä teolle ole. Valituslupahakemuksen mukaan on esimerkiksi epätodennäköistä, että hätäpuhelintallenteelta ei kuulu ulkopuolisen tekijän ääniä.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.