Mainos

Korkein oikeus istui vankilassa

Vantaan vankilassa käytiin tänään poikkeuksellinen oikeudenkäynti, kun korkein oikeus käsitteli parin vuoden takaista Espoon Karakallion pommijuttua. Nyttemmin murhasta elinkautisen saanut rikollispomo yritettiin helmikuussa 2001 surmata autopommilla.

Vantaan vankilassa on pääkaupunkiseudun ainoa turvasaliksi luokiteltava oikeuspaikka. Korkein oikeus matkustikin presidentinlinnan vierestä Vantaan vankilaan.

- KKO:ssa on sali on iso, mutta ei ole riittäviä tiloja neuvotteluihin, lounaaseen, taukoihin tai lounaaseen, tiedottaja Anna-Maria Maunu korkeimmasta oikeudesta kertoo.

Vähäisin syy ei myöskään ollut turvaseikoissa. NBK-jengiläisen murhasta äskettäin elinkautisen saanut Lauri Johansson yritettiin surmata autopommilla helmikuussa 2001.

Auton alle sijoitettu pommi oli rakennettu niin, että se räjähtäisi kun autolla peruutettaisiin parkkipaikalta. Tämä on poliisin rekonstruktio samasta räjähdemäärästä.

Pommi räjähti kuitenkin sitä asennettaessa. Nyt korkeimman oikeuden käsittelyssä puitiin pitkälti sitä kuka oli teon toimeksiantaja.

Vantaan vankila on ainoa turvasaliksi luokiteltava oikeuspaikka pääkaupunkiseudulla. Helsingin käräjäoikeus on selvinnyt metallinpaljastimilla.

Syyskuussa 2004 käräjäoikeus muuttaa uusiin tiloihin salmisaareen, mutta turvasalia ei ainakaan heti ole tulossa. Näin Turun käräjäoikeuden kellarin turvasali pysyy suomen ainoana varsinaisena turvasalina.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 18.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.