Mainos

Korkein oikeus hylkäsi Valkoisen talon Whitewater-vetoomuksen

Valkoinen talo joutuu luovuttamaan ns. Whitewater-skandaalin syyttäjälle muistiinpanot, jotka Valkoisen talon asianajat tekivät rouva Hillary Rodham Clintonin ja tämän yksityisen asianajajan keskusteluista heinäkuussa 1995 ja tammikuussa 1996.

Keskusteluissa valmennettiin rouva Clintonia kuulusteluun, joka koski Valkoisen talon lakimiehen Vince Fosterin itsemurhaa ja Whitewater-nimellä tunnettua kiinteistökauppaskandaalia presidentti Bill Clintonin kuvernööriaikana Arkansasin osavaltiossa.

Yhdysvaltain korkein oikeus hylkäsi tänään suoralta kädeltä yksimielisesti ja ilman selityksiä Valkoisen talon valituksen alemman tuomioistuimen päätöksestä, jonka mukaan muistiinpanot on luovutettava Whitewater-oikeudenkäyntiä valmistelevalle riippumattomalle syyttäjälle Kenneth Starrille.

Korkeimman oikeuden päätöstä pidetään merkittävänä tappiona Valkoiselle talolle, rouva Clintonille ja oikeusministeriölle, jotka olivat vaatineet asian viemistä korkeimpaan oikeuteen.

Konkursseihin johtanut kiinteistökauppasotku on kaatanut lukusia presidentin avustajia, mutta Clintoneita itseään ei ole syytetty väärinkäytöksistä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.