Mainos

Korkein oikeus hylkäsi syytteen Vanhaseen ja Kataiseen kohdistuneesta nettiuhkailusta

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt laitonta nettiuhkausta koskeneen syytteen.

Syyte liittyi internetin keskustelupalstalla silloiseen pääministeri Matti Vanhaseen (kesk.) ja valtionvarainministeri Jyrki Kataiseen (kok.) kohdistuneeseen uhkaukseen. Uhkauksen kirjoitti helsinkiläinen vuonna 1964 syntynyt mies. Kirjoitus viittasi ministerien ampumiseen ja eduskunnan räjäyttämiseen.

Syyttäjä vaati kirjoittajalle rangaistusta laittomasta uhkauksesta, sillä uhkauksen kohteeksi joutuneilla oli hänen mukaansa ollut perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa.

KKO:n mukaan tapauksessa ei täyttynyt laitonta uhkausta koskeva tunnusmerkistö ja hylkäsi syytteen. Käräjä- ja hovioikeus olivat aiemmin päätyneet samaan lopputulokseen.

Tunnusmerkistö ei täyttynyt, koska Vanhanen ja Katainen eivät itse olleet lain edellyttämällä tavalla tietoisia nettikirjoituksesta eivätkä siten olleet pelänneet henkilökohtaisen turvallisuutensa olleen vakavassa vaarassa. Tällä tarkoitetaan sitä, että Vanhanen ja Katainen eivät itse havainneet uhkaustekstiä. Kirjoitukseen oli kiinnittänyt huomiota poliisi, joka toimitti kirjoituksen valtioneuvoston turvallisuusviranomaisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.