Mainos

Korkein oikeus ei tutki lehtien ja Reinin naisystävän kiistaa

Korkein oikeus on evännyt valitusluvan kolmelta Yhtyneiden Kuvalehtien aikakauslehdeltä, jotka Helsingin hovioikeus viime keväänä tuomitsi entisen valtakunnansovittelijan Jorma Reinin naisystävän yksityiselämän loukkaamisesta. Asiasta kertoi Helsingin Sanomien verkkoliite.

Hovioikeuden tuomio jää näin pysyväksi. Lehtitaloa edustanut asianajaja Heikki Salo sanoi HS:lle, että asia aiotaan viedä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tutkittavaksi. Ihmisoikeustuomioistuin ei muuta kansallisten tuomioistuinten päätöksiä vaan määrää valtiot maksamaan korvauksia, jos se katsoo niiden loukanneen ihmisoikeuksia.

Hovioikeus tuomitsi toukokuussa sakkoihin Hymyn, Nykypostin ja Seuran päätoimittajat. Kukin heistä sai 20 päiväsakkoa. Lisäksi lehdet määrättiin maksamaan naiselle yhteensä 13 000 euron korvaukset kirjoitusten aiheuttamista henkisistä kärsimyksistä. Espoon käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt syytteet.

Lehdet kertoivat joulukuussa 1996 Reinin kotipiirissä tapahtuneesta kiivaasta yhteenotosta ja mainitsivat myöhemmissä jutuissaan myös kahakkaan osallistuneen naisystävän nimen. Myös MTV3:n Hyvät, pahat ja rumat -ohjelman tuottanut Broadcasters sekä Iltalehti on tuomittu maksamaan korvauksia naisen nimen mainitsemisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.