Korkeimman oikeuden pyykinpesu jatkuu

Keskustelu korkeimman oikeuden jäsenten tekemisistä jatkuu. Oikeushistorian professori pitää julkista pyykinpesuaerittäin tarpeellisena.

Korkeimman oikeuden jäsenten toiminta välimiesoikeuksissa sekä oikeuden jäsenen perheen mökkikaupat puhuttavat edelleen.

Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen pitää syntynyttä keskustelua erittäin tarpeellisena. Kekkosen mielestä korkeimman oikeuden jäsenten pitäisi pystyä erikoisasemansa takia arvioimaan oma uskottavuutensa kansalaisten silmissä ja tehdä siitä myös johtopäätökset.

Korkeimman oikeuden presidentti Olavi Heinonen puolusti johtamansa oikeuselimen toimintaa alkuviikosta MTV:n uutisissa. Heinonen arveli, että joku ruokkii keskustelua tahallaan ja vahingoittamismielessä.

Oikeushistorian professori puolestaan pitää syntynyttä keskustelua erittäin tervetulleena. Jukka Kekkonen ei näe siinä minkäänlaisia ajojahdin piirteitä.

-Minusta on vain luonnollista, jos paljastuu tällaisia asioita tällaisen instituution liepeiltä. Sitten ikäänkuin kerätään myös muita tapauksia jotka saattavat viitata samaan suuntaan. Tällainen pyykinpesu on erittäin, erittäin tarpeellista.
(MTV3/Kari Partio)

Lue myös:

    Uusimmat