Mainos

Korkeat puheluhinnat rajoittavat kännykän käyttöä ulkomailla

EU-komissio yrittää hinnoittelua rajoittavan ehdotuksensa läpi EU-parlamentissa ja jäsenmaiden ministerineuvostossa.

Enemmistö EU-maiden matkustavista kansalaisista rajoittaa kännykän käyttöä ulkomailla. Ylivoimaisesti suurin syy käytön rajoittamiselle ovat korkeat hinnat.

Tänään julkaistun Eurobarometri-mielipidetutkimuksen mukaan kuusi kymmenestä matkailijasta käyttäisi kännykkäänsä ulkomailla enemmän, jos hinnat olisivat alhaisempia.

Peräti 70 prosenttia kyselyyn vastanneista kannatti EU:n puuttumista kohtuuttomana pidettyyn hinnoitteluun. Suomalaisista tukensa ajatukselle antoi 75 prosenttia.

EU-komission laskujen mukaan kännykän käyttäminen toisessa EU-maassa maksaa nyt keskimäärin neljä kertaa enemmän kuin kotimaassa.

- Liian korkeat hinnat rajoittavat kännykän käyttöä ulkomailla. Tämä vahingoittaa kuluttajia, eurooppalaista teollisuutta ja Eurooppaa, tietoyhteiskunta-asioista vastaava komissaari Viviane Reding sanoi.

Komissio yrittää käyttää kyselyn tuloksia oman, hinnoittelua rajoittavan ehdotuksensa läpiviemiseen EU-parlamentissa ja jäsenmaiden ministerineuvostossa.

Teleoperaattorit ovat kuitenkin vastustaneet hintojen sääntelyä tiukasti. Yritysten mielestä hinnat ovat jo nyt laskusuunnassa. Operaattorit ovat saaneet myös tukea useilta jäsenmailta, joten esityksen läpimeno näyttää epävarmalta.

Eurobarometri-kyselyyn vastasi yli 24000 ihmistä syys- ja lokakuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.