Mainos

Korkeasaari 125 vuotta: Lahjalistalla keilapalloja ja riippukeinuja

Tänä viikonloppuna 125-vuotisjuhlia viettävän Korkeasaaren asukit toivovat lahjalistallaan muun muassa riippukeinuja, lakanoita ja keilapalloja.

Toivelista on kerätty Korkeasaaren eläintenhoitajilta, jotka tietävät parhaiten, mistä mitkäkin lajit pitävät.

–  Esimerkiksi berberiapinoille voi tuoda peittoja ja lakanoita tai koirien pulmaleluja, trooppisten talojen eläimille kuten pikkuapinoille riippukeinuja. Villieläinsairaalakin on tehnyt oman listansa. He toivovat muun muassa pyykkitelineitä ja pienjyrsijähäkkejä, Korkeasaaren tiedottaja Mari Lehmonen vinkkaa.

Petoeläimet ovat jo saaneet lahjoituksen urheiluporukalta, joka on tuomassa villieläimille asiaan kuuluvan kokoisia leikkikaluja - keilapalloja.

Turistit toivovat suomalaisia lajeja

Korkeasaari on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista. Saaren ensimmäiset eläimet olivat haukkoja, jotka toimivat kimmokkeena eläintarhan perustamiselle. Varsinaisen eläintarhan ensimmäisiksi asukeiksi tuotiin karhuja, joita tallustelee saarella yhä tänäkin päivänä.

 – Lajikantaa kehitetään jatkuvasti. Meillä käy aika paljon turisteja, jotka toivovat näkevänsä suomalaisia lajeja. Esimerkiksi hirveä on toivottu paljon, se on meillä ehkä-listalla, Lehmonen kertoo.

Lehmonen muistuttaa, että eläintarhan tärkeä tehtävä on ylläpitää uhanalaisten eläinten tarhakantoja.

– Esimerkiksi amurinleopardille suunnitellaan luontoon palauttamista. Niitä on luonnossa vain noin 40, ja meillä ne ovat lisääntyneet aina hirveän hyvin. Olisi todella iso juttu, jos laji saataisiin pelastettua, Lehmonen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.