Mainos

Korkeasaaren leijonanpennut nauttivat ulkoleikeistä - Katso video

Korkeasaaren eläintarhan kissalaaksossa on meneillään jännittävät ajat. Nelikuiset aasianleijonan pennut ovat alkaneet ulkoilla päivittäin.

Elämänsä ensikuukaudet pienokaiset ovat viettäneet aikansa emon hoivissa sisätiloissa, mutta kevään tultua on terhakoille naaraspennuille on auennut ympäristö. Kaikki on uutta ja ihmeellistä ja erityisesti kiinnostavat lasiaidan takana olevat pienet lapset.

Viime viikolla uteliaat pennut pääsivät ensi kertaa tekemään tuttavuutta isänsä kanssa. Leijonaperhe viettää aikaa samassa ulkotarhassa, mutta huolehtivainen emo pitää tarkasti silmällä urosleijonaa, joka joutuu usein makoilemaan pienen välimatkan päässä pennuista.

- Isä otettiin vastaan varovaisen uteliaasti, ja emo oli vähän sillä tavalla, että pysy pois näistä minun pennuistani. Perhe-elo rauhoittuu ja normalisoituu pikku hiljaa, kertoo eläintarhan kuraattori Nina Trontti.

Luonnossa aasianleijonia elää vain noin 350 yksilöä Luoteis-Intiassa. Uhanalaisuutensa takia niiden tarhakantaa pyritään kasvattamaan ja pitämään mahdollisimman elinvoimaisena kansainvälisen kantakirjan avulla.

Korkeasaaren leijonapariskunnalle tämä on jo neljäs pentue. Aikuisiksi vartuttuaan pennut matkustavat jatkamaan sukuaan toisiin eläintarhoihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.