Mainos

Korkeasaaren karhunpennuille etsitään uutta kotia

Korkeasaaren karhunpennut etsivät uutta kotia. Jos pennuille ei etsinnästä huolimatta löydy sijoituspaikkaa, ne lopetetaan.

Korkeasaaren puolivuotiaat pikkukarhut telmivät onnellisina synnyinsaarellaan. Koska nalleja ei kuitenkaan voi ottaa lemmikeiksi, niille yritetään löytää uusi koti eläintarhasta.

Aikaa etsintään on puolitoista vuotta, sillä ne erotetaan emosta parivuotiaina. Jos uutta sijoituspaikkaa ei löydy, karhut lopetetaan.

- Tällä hetkellä me ollaan siinä vakaassa uskossa, ett me saadaan ne sijoitettua kyllä muihin tarhoihin, johtaja Seppo Turunen Korkeasaaren eläintarhasta uskoo.

Mahdollinen uusi koti löytynee Euroopasta, mutta tuskin Suomesta. Luontoon niitä ei voi palauttaa.

- Niitä ei myöskään voi luontoon vapauttaa, koska ne on leimautuneet ihmiseen jo. Eläintarha on niitten paikka, Turunen perustelee.

Tärkeintä koko jutussa oli se, että Sofia-äiti sai synnyttää.

- Se on villieläimelle yllättävän tärkeää. Se on oikeastaan vasta viime aikoina huomattu, että jos kokonaan estetään synnyttäminen, niin nimenomaan emon kannalta se on huono ratkaisu. Niiden hormonitasapaino menee täysin sekaisin ja ne sairastuvat usein kasvaimiin ja tämän tyyppisiin ongelmiin eli sen takiakin halutaan, että ne saa synnyttää, Turunen kertoo.

Vielä koirankokoisista pennuista kasvaa ajan mittaan jopa parisataa kiloisia jötiköitä. Pikkunallet eivät ole vielä saaneet nimiä, mutta traditioihin kuuluu, että karhujen hoitajat hoitavat senkin puolen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.