Mainos

Korkeaoja uskoo maaseutupäätöksen syntyvän huomenna

Seitsenvuotisen ohjelman rahoituksesta on neuvoteltu valtiovarainministeriön ja maatalousministeriön kesken sen jälkeen, kun asia viime viikolla jäi pöydälle hallituksen raha-asiainvaliokunnassa.

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja toivoo hallituksen päättävän uudesta maaseutuohjelmasta huomenna.

- Valmius ratkaisun tekemiseen pitää olla käsillä. Se ei voi jäädä budjettiriiheen, sanoo Korkeaoja.

Seitsenvuotisen maaseutuohjelman rahoituksesta on vielä neuvoteltu valtiovarainministeriön ja maatalousministeriön kesken sen jälkeen, kun asia viime viikolla jäi pöydälle hallituksen raha-asiainvaliokunnassa. Maanantaina neuvotteluun osallistui myös pääministeri Matti Vanhanen, kerrotaan ministeriölähteistä.

Hallitus sopi periaatteessa jo maaliskuussa EU:n maataloustukiin tulevan noin sadan miljoonan euron leikkauksen korvaamisesta kansallisella tuella. Viljelijöiden tulonmenetysten luvattiin jäävän "mahdollisimman vähäisiksi".

Käytännössä on kuitenkin ollut vaikeaa löytää yhteisymmärrystä siitä, miten EU-tuen inflaatiotarkistukset vaikuttavat kansalliseen rahoitukseen ja miten raha jakautuisi eri tukimuotojen kesken.

Korkeaoja luonnehtii pulmaa tekniseksi. Hän vakuuttaa, että maaseuturahat loksahtavat paikalleen myös ensi vuoden budjetissa, kunhan koko seitsenvuotisesta ohjelmasta saadaan ratkaisu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.