Korkean olohuoneen kalustus

Muutoksen suunnittelija Pirkko-Liisa Topelius

Kun uuden olohuoneen korkeus on toiselta reunalta neljä ja toiselta kuusi metriä, kalustamisessa syntyy ongelmia. Huoneeseen oli kertynyt kalusteita ja tauluja elämän eri vaiheista, joten kokonaisuus oli varsin kirjava ja epäyhtenäinen. Miten siis valita huonekalut?

Tehtävä laajeni koskemaan myös korkeaa seinää. Talon vuositarkastus oli tulossa joten muutoksen yhteydessä päätettiin ennakoida myös tulevan remontin tarpeet. Korkeimmassa seinässä oleva halkeama korjattiin ja samalla vaihdettiin seinän väriä. Näin huoneeseen saatiin enemmän tunnelmaa. Uusi väri, hiekanruskea, on Tikkurila Oy:n Symphony-värikartasta numero K 480. Maalilaatu Harmony. Maalit ostettiin Helsingin Oulunkylän K-Raudasta. Korjaus- ja maalaustyön suoritti Maali-Rami Oy, Harri Renko, puh. 040-836 7221.

Kalusteiksi valittiin mittakaavaltaan isoon ja korkeaan tilaan sopivat, Kirsi Valantin suunnittelemat, sohva ja divaani "Syli", jotka ovat myös erittäin mukavat istua. Kalusteet on verhoiltu valkoisella Elegance-kankaalla. Sohvan hinta on 1.950,- ja divaanin 1.720,-. Kalusteita myyvät Huonekaluliike Vepsäläisen myymälät. Samaan sarjaan kuuluvat "Lähellä"- tasot ovat hinnaltaan 740,- kumpikin.

Sohvaryhmän alla on paperinarusta valmistettu Woodnotes-matto, 160x 230 cm, malli New York, hinta 615,-

Ohut valkoinen verhokangas tarvikkeineen on Stockmannilta, kaikki yhteensä 250,-.

Uudet neliönmuotoiset seinävalaisimet ovat MS-Valaistus Oy:ltä Keravalta, 09-2429424, 97,- /kpl.

Vanha rahi verhoiltiin hiekanvärisellä Alcantaralla, jota saa kangaskaupoista tai verhoilijoilta. Mummin keinutuoliin ommeltiin uusi valkoinen pehmuste ja tyyny.

Katsottavana olleet Jyrki Setälän temperamaalaukset, pienempi 790,- ja isompi 2.500,- ovat nähtävänä Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksella, Uudenmaankatu 40, Helsinki.

Sohvatyynyt, matkahuopa ja alumiinivati Sisustus-Nallesta, 09-341 7760.

(t.i.l.a. osa 19, 9.5.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja