Mainos

Korkeakoulut eivät niele puolustusvoimien opintohyvitystarjousta

Korkeakoulujen rehtorit eivät niele sellaisenaan puolustusvoimien ehdotusta varusmiesten johtajakoulutuksen hyvittämisestä korkeakouluopinnoissa.

Armeija on esittänyt korkeakouluille, että upseerikokelaille ja ryhmänjohtajille myönnettäisiin enimmillään 20 opintoviikkoa hyvityksenä varusmiespalvelun aikana hankitusta erityisosaamisesta.

Korkeakoulujen rehtorit suhtautuvat esitykseen periaatteessa myönteisesti, mutta päätösvalta asiassa jää erikseen kullekin yliopistolle. -Lähinnä yleisopintojen valinnaisaineena siitä voitaisiin muutamia opintoviikkoja hyväksyä ehkä monessakin koulutusohjelmassa, sanoo korkeakoulujen rehtorien neuvoston työvaliokunnan puheenjohtaja Paavo Uronen.

-20 opintoviikon paketin hyväksilukeminen sellaisenaan näyttää kyllä aika vaikealta, luonnehtii Uronen. Kompensaatiota voidaan hänen mukaansa ajatella soveltuvin osin vain joidenkin koulutusohjelmien sivu- tai pääaineopinnoissa.

Teknillisessä korkeakoulussa rehtorina oleva Uronen uumoilee, että myös hänen johtamansa opinahjon eri laitoksilla esitys tulee pohdittavaksi, koska teknillisellä alalla "organisaatiot ja johtaminen ovat tärkeitä".

Varusmiesjohtajien tiedoista ja taidoista on arveltu olevan hyötyä myös mm. valtiotieteellisessä, kauppakorkeakoulussa ja opettajainkoulutuksessa. Puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund esitteli varusmiesten tulevaa koulutusmallia korkeakoulujen rehtoreille maanantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.