Mainos

Korkea brittiupseeri sättii USA:n asevoimia

Brittiupseerin mukaan Yhdysvaltain asevoimat ovat tärvelleen maksimaalisella voimankäytöllä mahdollisuutensa saada irakilaisten tuen puolelleen.

Korkea-arvoinen brittiupseeri arvostelee ankarasti Yhdysvaltain asevoimien toimia Irakissa.

Prikaatikenraali Nigel Aylwin-Fosterin mielestä amerikkalaisjoukot luottavat liiaksi voimaan ja tekniikkaan sekä syyllistyvät pahimmillaan "institutionaaliseen rasismiin" suhtautuessaan tunteettomasti maan kulttuuriin.

Hän katsoo asevoimien tärvelleen maksimaalisella voimankäytöllä mahdollisuutensa voittaa puolelleen irakilaisten "sydämet ja mielet". Tiedusteluun perustuvien operaatioiden sijaan vallalla on perinteiseen sodankäyntiin perustuva "etsi ja tuhoa" -taktiikka.

-Näin mutkaton lähestymistapa, joka on juurtunut amerikkalaiseen sotilasoppiin, on toiminut (Irakissa) vastoin tarkoitettuja tavoitteita. Se on vaikeuttanut Yhdysvaltain tehtävää vieroittamalla merkittäviä väestönosia, hän arvioi kirjoituksessaan, joka on julkaistu Yhdysvaltain asevoimien omassa Military Review -aikakauslehdessä. Voimankäytöllä ei hänen mielestään saada kuriin myöskään väkivaltaista kapinointia.

Aylwin-Foster palveli itse Irakissa toissa vuonna ja osallistui Irakin oman armeijan koulutukseen ja järjestämiseen. Nyt hän on Eufor-rauhanturvaajien varakomentajana Bosniassa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.