Mainos

Korjausrakentaminen kiinnostaa rakennusyhtiöitä

Toimistorakentamisen hiipuminen ohjaa suuria rakennusfirmoja yhä enemmän saneerauskohteisiin.

Suuret yhtiöt hakevat kasvua korjausrakentamisesta, jossa on tähän asti riittänyt markkinoita myös pienille reppufirmoille. Remonttityöt takaavat yrityksille tasaista kasvua, kun toimistorakentaminen ja teollisuuden investoinnit ovat jäissä.

Korjausrakentamisen osuus alan liikevaihdosta on vajaa puolet. Suhde voi keikahtaa toisin päin, kun kolmenkympin kriisiin joutuneet julkiset kiinteistöt ja taloyhtiöt suostuvat investoimaan remontteihin.

- Korjauskohteisiin yleensä ja pääsääntöisesti lähdetään liian myöhään. Korjausvelkaa on julkisivuissa hyvinkin paljon, kertoo yksikönjohtaja Matti Koskela YIT Rakennus Oy:stä.

Remonttiurakoista kilpailee parikymmentä yritystä. Suurempia pääomia vaativa uudisrakentaminen on muutaman rakennusjätin temmellyskenttä.

Suuret yhtiöt pyrkivät olemaan saneerausprojekteissa mukana ensimmäisestä kynänpiirrosta vuokralaisten hankkimiseen asti.

Helsingissä urakoitsijoilla ovat kädet täynnä työtä näyttävillä areenoilla. Maakunnissa suuria firmoja kiinnostavat pienetkin rivitalokohteet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.