Mainos

Korjaamot: Autojen ongelmien syynä kova talvi — ei parjattu E10-bensiini

Autokorjaamojen mukaan kova talvi on aiheuttanut autoille tavallista enemmän ongelmia, ei uusi E10-bensa.

Autoketju Vehon Helsingin Pitäjänmäen huoltopäällikkö Jukka Korhonen kertoo, että asiakkaat eivät ole edes epäilleet, että E10-bensa olisi autojen vikojen syynä.

— Tietooni ei ole tullut, että ihmiset olisivat edes epäilleet, että etanolisoitu bensiini olisi auton vikojen syy. Monet ovat kyllä kyselleet, että ovatko lehdissä kerrotut asiat E10:stä totta. Tänä talvena samoin kuin viime talvena ongelmia on aiheuttanut kova talvi, ei E10-bensa.

Korhosen edustama huolto korjaa useita eri automerkkejä: Mercedez Benz, Citroen, Ford, Skoda, Honda ja Smart.

"Asiakkaat eivät ole epäilleet"

E10-bensiini sopii myös hyvin moneen Nissanin malliin. Nissanin jälkimarkkinointijohtaja Ari Koskinen on Korhosen kanssa samaa mieltä siitä, että etanolisoitu bensiini ei ole aiheuttanut ongelmia.

— Asiakkaat eivät ole epäilleet E10-bensiiniä esimerkiksi autonsa moottorivioista. Ja aina mahdollisille vioille on löytynyt jokin muu syy.

Sen sijaan tavallista kovempi talvi on Koskisenkin mielestä lisännyt autoissa jonkin verran ongelmia.

— Joulukuun alussa autoja tuotiin ehkä tavallista enemmän huoltoon sen takia, että diesel-polttoaine oli jäätynyt, mutta sekin suma meni nopeasti ohi.

"Ihmiset ottaneet paljon yhteyttä"

Toyotan autohuollosta kerrotaan, että E10-bensiini ei ole aiheuttanut ongelmia heidänkään autoissaan. Toyotalla on vain kaksi moottoria, joihin E10-bensiini ei sovi. Ihmiset ovat kuitenkin ottaneet paljon yhteyttä uuden etanolisoidun bensan takia.

— Asiakkaat ovat olleet hämmentyneitä ja kyselleet E10-bensiinin soveltuvuudesta heidän autonsa moottoriin. Samoin asiakkaat ovat epäilleet sitä, että auto kuluttaa kyseistä bensaa enemmän kuin muuta, Toyotan huollosta kerrotaan.

Muutenkin Toyotan huollossa ihmetellään uuden bensiinin aiheuttamaa kohua.

— Tuntuu, että haloo tästä bensalaadusta on aivan liian suuri. Olihan edellisessä E95-bensalaadussakin viisi prosenttia etanolia ja nyt E10-bensiinissä on maksimissaan 10 prosenttia etanolia eli lisäys ei todellakaan ole suuri.

"Asiakkaat epävarmoja"

Herttoniemen Volkswagen autohuollosta kerrotaan, että asiakkaat ovat olleet lähinnä epävarmoja siitä, voiko heidän automallissaan käyttää E10-bensaa. Mahdollisia moottorivikoja ei ole ilmennyt. Bensiinin soveltuvuudesta omaan autoon kannattaa kysyä.

— Valmistajan ohjeen mukaan mennään, mutta epävarmoissa tilanteissa kannattaa soittaa meille ja kysyä, Volkswagenin huollosta opastetaan.

E10-bensiini käy lähes kaikkiin Volkswagen-malleihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.