Mainos

Koristevalojen suosio kasvaa ripeästi

Joulukoristeissa suomalaiset suosivat mieluiten perinteisiä linjoja, kuten palloja, kelloja ja kuusenpunoksia.

Koristevalojen suosio on kasvussa. Markkinointipäällikkö Kari Niemenmaa Airam Electricistä sanoo, että pihalle ja kotiin aseteltavien valojen myynti on kasvanut huimasti viiden viime vuoden aikana.

- Kuluttajat ovat oivaltaneet, että markkinoille on tullut paljon tuotteita, joilla voi koristella. Kysyntää ovat vauhdittaneet myös sisustusohjelmat ja -lehdet, kuvailee Niemenmaa.

Piha- ja sisävalojen asettelu alkaa nykyään jo elokuussa, kun illat hämärtyvät. Vilkkaimmin valokauppa käy kuitenkin loka-joulukuussa.

Joulun alla kaupaksi käy etenkin perinteinen 16-kynttiläinen joulukuusen valosarja. Myös sähköä säästävät ja hintavammat Led-valosarjat ovat kysyttyjä.

Pallot ja kuusenkellot

Joulukoristeissa suomalaiset suosivat mieluiten perinteisiä linjoja. Kaupaksi käyvät varsinkin pallot, kellot ja kuusenpunokset. Tiimarista kerrotaan, että joulukoristeiden myynti kasvaa vuosi vuodelta.

- Näkyy, että ihmisillä on halu panostaa ja saada koti näyttämään jouluiselta. Se ei ole enää pelkkää kuusenkoristelua, vaan myös muutakin kodin sisustamista ja seinien koristelua. Myös itse tehdään paljon koristeita, esimerkiksi kransseja, sanoo Anna-Riina Zitting Tiimarista.

Perinteisten värien ja mallien lisäksi tarjolla on uutuuksia, kuten erikoisia värejä. Tiimarin valikoimissa on esimerkiksi turkooseja ja kirkkaan vihreitä joulukoristeita, ja kotimainen joulukoristevalmistaja Weiste on tuonut tänä vuonna markkinoille lämpimiä sävyjä.

- Perinteisten koristeiden lisäksi tarjolla on uusia, lumisia ja keveitä muotoja sekä trendikkäitä, sisustuksellisia värejä. Meillä on Afrikka-sarja, jossa on lempeitä värejä, villieläinkuoseja ja mustaa, pronssia sekä oranssia, kertoo tuotepäällikkö Helena Friman Weisteestä.

Vaikka tämä joulu on vasta edessä, suunnittelevat joulukoristeiden valmistajat jo joulua 2007. Frimanin mukaan Weiste lähetti juuri paketin koristenäytteitä Ranskaan ja yhtiössä suunnitellaan parhaillaan ensi vuoden hinnastoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.