Mainos

Koripallotytön Keravalla puukottaneelle syyte murhasta

Keravalla teinitytön hengiltä puukottanut nuorukainen saa syytteen murhasta. Asiasta on päättänyt Kanta-Hämeen kihlakunnansyyttäjä Juha Hellman. Juttua puidaan Tuusulan käräjäoikeudessa näillä näkymin helmikuun lopulla.

Puukotus tapahtui heinäkuun lopulla Keravan Saviolla. 14-vuotias tyttö oli tapahtuman aikaan heittelemässä yksin koripalloa alueella sijaitsevalla kentällä. Puukotuksen jälkeen 18-vuotias mies pakeni juosten kotiinsa ja jäi odottamaan kiinniottoa.

Murhasta epäilty nuorukainen kertoi poliisikuulusteluissa teon jälkeen, että hän surmasi tytön päästäkseen eroon vuosia jatkuneesta ahdistuksestaan. Poliisin mukaan mies oli jo edellisiltana etsinyt jonkin aikaa sopivaa uhria.

Keravalaismies sanoi myös hakeneensa apua mielenterveysongelmiinsa epäsäännöllisesti. Huhtikuun lopulta lähtien hän oli ollut erikoissairaanhoidon jonossa.

Nuorukainen ei halunnut poliisin mukaan syyllistää terveydenhoitoa, mutta hän uskoi, että hoito olisi voinut estää teon.

Käräjäoikeus määräsi elokuussa nuorukaisen mielentilatutkimukseen tämän omasta pyynnöstä. Mielentilatutkimuksen lopputulos paljastuu oikeuskäsittelyssä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.