Mainos

Korhosen lupaus vuosi sitten: Ei enää vaalirahavirheitä

Uuden vaalirahakohun keskellä oleva keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen vakuutti tasan vuosi sitten, ettei vaalirahoituksiin liittyviä virheitä enää tulisi.

Kiinteistöpalvelukonserni Nova Groupia ja vaalirahakytköksiä koskeva vyyhti alkoi purkautua viime vuoden toukokuussa. Tuolloin kävi ilmi, että Nova Group oli antanut mittavan summan poliitikkoja tukeneelle Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:lle.

- Tätä on turha kaataa keskustan niskoille. Jos ihmiset haluavat laillisesti perustaa yhdistyksiä ja tukea ehdokkaita, niin se on tässä maassa laillista. --- Me teimme sen, minkä me omantunnon ja rehellisyyden nimissä teimme: annoimme rehellisesti vain apua, kun sitä meiltä pyydettiin. Mutta vastaavia virheitä ei tule, lupasi Korhonen viime vuonna 13. kesäkuuta Joensuussa pidetyssä puoluekokouksessa.

- Julkisuudessa on käyty hirvittävää keskustelua vaalirahoituksesta, ja minun pitää tehdä nyt tunnustus: minä tein virheen.

Korhonen sanoi vuosi sitten pitämässään puheessa, että hän ottaa vastuun myös puoluetoimiston työntekijöiden tekemisistä ja tukee heitä kaikissa tilanteissa.

- Vastuun väistely päättyy minuun. Jos jotakin pitää syyttää, niin syyttäkää minua.

Torstaina MTV:n uutiset paljasti, että vaalivuoden 2007 aikana Nova Groupilta valui tukea poliitikoille myös muita reittejä. Suurin potti, noin 125 000 euroa, meni keskustan seminaariorganisaatiolle Menestyvä Suomi ry:lle. Menestyvä Suomi ry perustettiin helmikuussa 2007 ja purettiin jo viime joulukuussa.

(MTV3)

NÄIN KORHONEN PUHUI JOENSUUN PUOLUEKOKOUKSESSA 13.6.2008

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.