Mainos

Korhonen vie potkut oikeuteen tämän kuun aikana

Lapin Kansan päätoimittajan paikalta ennen työsuhteen alkua erotettu Johanna Korhonen vakuuttaa edelleen vievänsä asian oikeuteen. Haastehakemus jätetään Helsingin käräjäoikeuteen tämän kuun lopussa.

- Yritämme asianajajani kanssa ihan lähiaikoina edistää asiaa, ei ole mitään syytä pitkittää tätä. Nyt on vain ajankäytöllisiä ongelmia, yritän tässä tehdä Journalisti-lehden kolme viimeistä työpäivää kunnialla loppuun, Korhonen totesi MTV:n uutisille.

- Tässä on kyseessä kaksi asiaa, joita selvitetään. Toinen on työsopimusoikeuteen liittyvät seikat eli tapahtuiko työsuhteen purkaminen asiallisilla perusteilla vai ei. Toinen asia on yhdenvertaisuuslaki eli tapahtuiko syrjintää perhemuodon perusteella. Työsuhdeasiat ovat riita-asioita ja yhdenvertaisuuslain rikkominen rikosasia. Nämä ovat muodoltaan erilaisia juridisia asioita, Korhonen listaa.

- Nämä eivät ole henkilö vastaan henkilö -juttuja, vaan toinen osapuoli on yritys. Työsopimusasiassa juridinen vastapuoli on työsopimuksen toinen allekirjoittaja eli Alma Median Pohjoiset lehdet ja Lapin Kansa Oy. Kai Telanne on allekirjoittaja tässä työsopimuksessa.

"Totuus on ensisijainen tavoite"

Korhonen ei ole vielä pohtinut mahdollisten korvausvaatimusten sisältöä.

- Näistähän on työoikeudessa vakiintuneita käytäntöjä, joiden mukaan tullaan toimimaan. Työsopimusasioissa korvauksia johdetaan henkilön palkkasummasta, mutta työsyrjintäkanteessa se menee jonkun muun taulukon mukaan.

- Ensisijaisesti haluan, että totuus tulee julki ja että asia käsitellään perinpohjaisesti siellä käräjillä. Se on ensimmäinen tavoite ja muut asiat seuraavat sitä, Korhonen sanoo.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kertoi eilen Yleisradion Arto Nyberg -ohjelmassa, että viime kädessä päätöksen Korhosen työsuhteen purkamisesta teki Alma Median hallitus.

- Näinhän se pitäisi tietenkin olla, jos se asiallisessa järjestyksessä on mennyt, Korhonen kuittaa tiedon.

Korhonen vakuuttaa, ettei ole huolissaan suureksi paisuneen kohun vaikutuksesta oman työuransa jatkoon.

- Eri puolilta on tullut hyviä ehdotuksia siitä, mitkä olisivat hyviä työpaikkoja minulle, ja joku ystävällinen porukka oli ideoinut t-paitaa, jossa olisi teksti: "Joku työpaikka Johannalle". Vakavasti puhuen työttömänä ollessa töitä on etsittävä. Journalismia tulen jatkossakin tekemään. En ollut (julkisuuteen tullessani) hetkeäkään huolissani journalistisesta urastani, koska jos tämä ei ole journalismin ytimessä, niin mikä sitten on.

Poliisi odottaa Korhosen reaktiota

Viime viikolla uutisoitiin, että poliisi saattaa alkaa tutkia Johanna Korhosen saamia potkuja epäiltynä rikoksena. Rikostarkastaja Markku Nisula Helsingin poliisista muotoilee, että poliisi odottaa nyt Korhosen reaktiota.

- Tietääkseni vielä ei ole tullut tutkintapyyntöä asianomaiselta. On teoreettinen mahdollisuus, että poliisi toimisi oma-aloitteisesti, mutta on järkevää odottaa asianomaisen toimintaa, Nisula totesi päivällä MTV:n uutisille.

Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella Nisula arvioi, että kyseeseen voisi tulla esimerkiksi mahdollisen työsyrjinnän tutkiminen.

Nisulan mukaan asia kuuluu Helsingin poliisin tutkittavaksi, koska irtisanomista koskeva palaveri on ilmeisesti käyty Helsingissä ja lisäksi Alma Median kotipaikka on Helsinki.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.