Mainos

Korhonen: Vanhanen neuvotteli satojentuhansien tuen Nova Groupin kanssa

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen tapasi tammikuussa 2007 konkurssiin ajautuneen Nova Groupin johtoa yhdessä puoluesihteeri Jarmo Korhosen (kesk.) kanssa. Tähän saakka Vanhanen on vältellyt asiaa toteamalla muun muassa, ettei muista sellaista.

Puoluesihteeri Korhonen kertoi tänään järjestetystä neuvottelusta keskustan vaalirahoitusta koskeneessa tiedotustilaisuudessa Kesärannassa. Korhosen mukaan tapaamiseen osallistuivat Nova Groupin johdosta Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki. Tilaisuuden tarkoitus - avoin vaalirahan jako - ei voinut jäädä epäselväksi, sillä rahamääristä puhuttiin "satojen tuhansien" tasolla.

- Nämä yritykset ovat kertoneet sekä minulle että Vanhaselle samassa tilaisuudessa, että haluavat tukea merkittävillä summilla.

Vaalirahoituskohun ollessa pahimmillaan viime kesänä Vanhanen totesi eduskunnassa, ettei muista tapaamista. Nyt virkamatkalta Islannista tavoitettu pääministeri kuitenkin myöntää tavanneensa Nova Groupin johdon.

- Oletteko ollut itse paikalla tällaisessa tapaamisessa, jossa on ollut myös Nova Groupin johtoa?

- Kyllä kyllä, missä he esittivät puolueelle tukea. He olivat aikaisemmin olleet jo puoluetoimistoon yhteydessä ja pyysivät sitten, että voitaisiinko järjestää tilaisuus, jossa on myös puoluejohtaja paikalla, Vanhanen kommentoi.

SAK:n mainos toi yrittäjiltä rahaa

Korhosen mukaan keskustan saamat rahahanat aukesivat todenteolla eduskuntavaalien alla 2007, kun SAK julkisti oman kohutun vaalimainoskampanjansa. Sen kärkenä oli kohua herättänyt, Oiva Lohtanderin esittämä yrittäjäsikailija.

Korhosen mukaan SAK:n kampanja maksoi 300 000 euroa, mikä lisäsi yrittäjien intoa tukea keskustaa.

- Emme ole ainoa puolue, joka rahaa sai, Korhonen toteaa.

Jatkossa keskusta ajaa Korhosen mukaan "loppuun saakka" vaalirahoitusuudistuksessa mallia, jonka mukaan puolueiden on julkistettava kaikki yli 5000 euron suuruiset lahjoitukset. Samaa keskusta toivoo Korhosen mukaan myös muilta puolueilta.

Katso Päivi Anttikosken raportti (Seitsemän uutiset 15.6.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.