Mainos

Korhonen teki valituksen oikeudenkäyntinsä asiantuntijasta

Lapin Kansan päätoimittajan paikalta pikapotkut saanut Johanna Korhonen epäilee, että irtisanomisoikeudenkäynnissä käytetty asiantuntija ei ollut riippumaton. Helsingin Sanomien mukaan Korhonen on pyytänyt Tutkimuseettiseltä neuvottelukunnalta kannanottoa tutkijatohtori Päivi Tiilikan oikeudelle antamista kirjallisista lausunnoista. Neuvottelukunta pohtii tieteenteon etiikkaa.

Lapin Kansan omistavan Alma Median asianajaja tilasi käräjäoikeuden käsittelyyn Tiilikalta lausunnon päätoimittajan asemasta. Tiilikka sanoi lausunnossaan, ettei lehden julkaisija voi pitää päätoimittajana henkilöä, jonka rehellisyyteen tai harkintakykyyn ei voi luottaa täysin.

Korhosen mielestä Tiilikan lausunnon keskeinen ajatus on peräisin Alma Median asianajajan aikaisemmasta lausunnosta. Hän uskoo, ettei sanamuotojen samankaltaisuus voi olla sattumaa. Tiilikka kiistää väitteen Helsingin Sanomille ja sanoo seisovansa vilpittömästi lausuntonsa takana.

Käräjäoikeus päätyi pitämään Korhosen potkuja laillisina, mutta hovioikeus tuomitsi ne laittomiksi. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Riita-asioita käsittelevissä oikeudenkäynneissä on tavallista, että molemmat osapuolet voivat tilata asiantuntijalausuntoja. Lausunnoista maksetut palkkiot ovat salaisia.

Tutkimuseettinen neuvottelukunta käsittelee Korhosen valitusta kokouksessaan keskiviikkona.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.