Mainos

Korhonen Suomen Pankkiin, Kinnusesta ja Nordmanista vuorineuvoksia

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari nimitti tänään odotetusti toimitusjohtaja Matti Korhosen Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi. Lisäksi presidentti myönsi vuorineuvoksen arvonimen Keskon pääjohtajalle Eero Kinnuselle ja Helsingin Puhelimen pääjohtajalle Kurt Nordmanille.

Presidentti nimitti Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtajan valtiotieteen maisteri Matti Korhosen Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi. Pankkivaltuusto esitti yksimielisesti Korhosen valintaa. Korhonen siirtyy keskuspankkiin vuodenvaihteessa, jolloin Harri Holkeri jää eläkkeelle.

Nykyiseen tehtäväänsä Korhonen tuli viime vuoden heinäkuussa. Sitä ennen hän oli toistakymmentä vuotta johtajana Meritassa ja sen edeltäjässä KOP:ssa. Ekonomistin koulutuksen hankkinut Korhonen aloitti pankkiekonomistina ja oli sen jälkeen kymmenisen vuotta työantajaleirin palveluksessa Etelärannassa ennen siirtymistään KOP:hen. Välillä hän toimi vuoden poliittisena valtiosihteerinä Harri Holkerin hallituksen aikana.

Korhonen perää kriittistä talousjournalismia

Suomen Pankkiin siirtyvä Matti Korhonen kiistää olevansa Emu-intoilija. Omasta mielestään hän ei edes ajattele, että nyt on ihanteellisin aika synnyttää rahaliitto Eurooppaan. Korhosta häiritsee taloustoimittamisen ajoittainen arvostelukyvyttömyys: tiedotusvälineet siteeraavat kritiikittömästi ihmisiä ja tahoja, jotka tekevät lausunnoillaan rahaa.

Kaksi uutta vuorineuvosta

Tasavallan presidentti myönsi arvostetun ja halutun vuorineuvoksen arvonimen Kesko Oy:n pääjohtajalle Eero Kinnuselle ja Helsingin Puhelin Oyj:n hallituksen puheenjohtajalle, pääjohtaja Kurt Nordmanille. Molemmat vuorineuvokset ovat pitkän linjan miehiä johtamissaan yrityksissä.

Kinnunen tuli Keskon palvelukseen vuonna 1964. Hän on toiminut osastopäällikkönä, konttorinjohtajana ja kenttäjohtajana Joensuussa, Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä. Keskon pääjohtajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi Kinnunen nimitettiin vuonna 1993. Hän on syntynyt 30. kesäkuuta 1937, ja hän on käynyt kauppaopiston. Kauppaneuvoksen arvonimen hän sai vuonna 1989.

Nordman on ollut vielä pidempään Helsingin Puhelimen, aiemmalta nimeltään Helsingin puhelinyhdistyksen palveluksessa. Hän tuli HPY:n suunnitteluinsinööriksi vuonna 1963. Sen jälkeen hän oli toimistopäällikkönä ja teknisenä johtajana. Toimitusjohtajaksi hänet nimitettiin vuonna 1987. Nordman on syntynyt 23. huhtikuuta 1938. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.