Mainos

Korhonen: Postin ja VR:n yhteistyöhanke hallitukseen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen vaatii Postin ja VR:n maantiekuljetusten yhdistämishankkeen viemistä valtioneuvoston käsiteltäväksi. Korhosen mielestä fuusiolla on niin huomattavia yhteiskunnallisia vaikutuksia, että niiden arviointia ei saa jättää yksin liikenneministeri Matti Auralle.

Korhonen haluaa, että Suomen valtio omistajana linjaa kantansa hankkeeseen. Yhdistymisen vaikutuksista työpaikkojen säilymiseen ja palvelussuhteen ehtoihin tulisi Korhosen mielestä tehdä perusteellinen selvitys.

Yhdistymishanke on aiheuttanut kiistaa mm. sosiaalidemokraattien keskuudessa. Hallintoministeri Jouni Backman ja VR-Yhtymän hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen ovat ollet eri mieltä siitä, tulisiko VR:n kuljetukset liittää Postiin vai päinvastoin.

Fuusion on arvioitu aiheuttavan jopa satojen postilaisten irtisanomisia. Backmanin mielestä henkilöstön aseman kannalta olisi järkevämpää fuusioida VR:n kumipyöräliikenne Postiin. Koskinen kannattaa VR-Yhtymän ja Suomen Posti Oy:n julkistamaa aiesopimusta, jossa Postin tavarankuljetukset ja henkilöliikenne fuusioitaisiin VR:n Transpointiin ja Pohjolan Liikenteeseen. Koskisen mielestä aiesopimusta on tarkistettava siten, että henkilöstön työllisyys voidaan turvata mahdollisimman kattavasti.

Hankkeessa on kyse vajaan 400 miljoonan markan liikevaihdon ja 1200 työntekijän siirtymisestä VR-Yhtymälle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.