Korhonen petaa Vanhaselle kolmatta kautta

Keskusta elää yhtä vahvinta kauttaan. Keskusta on toista kautta peräjälkeen pääministeripuolue ja maan suurin puolue, Korhonen hehkuttaa.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kaavailee Matti Vanhaselle (kesk.) kolmatta pääministerikautta. Hänen mukaansa Vanhanen on keskustan pääministeriehdokas myös vuoden 2011 vaaleissa, "jos asiat voidaan hoitaa keskustaa tyydyttävällä tavalla ja kaikki menee hyvin".

Korhonen ennakoi sunnuntaina UP-uutispalvelun haastattelussa, että Vanhanen valitaan myös puoluejohtajaksi uudelleen ensi kesän puoluekokouksessa. Puoluesihteerin mukaan Vanhaseen ollaan tyytyväisiä.

- Keskusta elää yhtä vahvinta kauttaan. Olemme toista kautta peräjälkeen pääministeripuolue ja maan suurin puolue. Tällaista ei ole ollut sodan jälkeen.

Korhonen suhtautuu rauhallisesti julkisuudessa esitettyihin arvioihin, että hän olisi joissakin kysymyksissä liikkunut eri linjoilla kuin puheenjohtaja Vanhanen.

- Politiikkaan on haluttu keskustelua. Kun minulta kysytään ja vastaan, mediasta kuuluu karjaisu: turpa kiinni, ole samaa mieltä puheenjohtajan kanssa.

- Sääntöjen mukaan puheenjohtaja johtaa puoluetta ja puoluesihteeri puolueen toimintaan. Kumpikin on valittu itsenäisesti tehtäväänsä. Ei Vanhanen ole minua valinnut.

Korhonen uskoo, että keskustelu on palaamassa politiikkaan. Päätöksiä varten pitää tuoda ihmisten toiveet ja puolueiden kannat näkyviin. Keskustelu tarkoittaa myös sitä, että virkamiesten valta vähenee.

Keskustan puoluesihteeri vakuuttaa olevansa tyytyväinen nykyiseen tehtäväänsä. Hän suhtautuu vahvasti epäillen ajatukseen puheenjohtajaehdokkuudesta sen jälkeen, kun Vanhanen ei ole enää käytettävissä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat