Mainos

Korhonen: Otan kaiken vastuun

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen ottaa kaiken vastuun puolueen niskaan kaatuneista vaalirahaepäselvyyksistä. Hän sanoi Joensuussa puoluekokouksen edessä tehneensä virheen ja pyysi anteeksi.

Korhonen ei halunnut arvostella Kehittyvien maakuntien Suomen perustamiseen osallistunutta kehittämispäällikkö Lasse Kontiolaa, vaikka tämä ylittikin valtuutensa asiassa. Hän sanoi kantavansa vastuun myös puoluetoimiston työntekijöistä.

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen ei suostu ottamaan vaalirahasotkua puolueensa taakaksi. Hänen mukaansa kyse on yrityksestä nujertaa keskusta ja kaataa pääministeri.

Vanhanen sanoi Joensuussa puoluekokouksen avajaispuheessaan, että oppositio yrittää yksityiskohtien vatkaamisella sälyttää koko vyyhdin keskustan niskaan.

-Tähän sanon: ei onnistu.

Pääministerin mukaan keskustaa on yritetty kuluneina vuosikymmeniä nujertaa monta kertaa.

- Niin yritetään nytkin. Nyt ovat liikkeellä kaikki ne tutut voimat, joiden mielestä väärä puolue johtaa maata. Heidän mielestään pääministerinä on väärä henkilö.

Vanhasen mukaan julkisen keskustelun outo piirre on ollut se, että elinkeinoelämän vaalirahoitus - varsinkin kun päästään puhumaan yritysten nimistä - todetaan olevan tuomittavampaa kuin vaikkapa suurten ammattijärjestöjen.

- Eihän asia niin saa olla. Vaalityötä saa avustaa, se on osa kansanvaltaista toimintaa, ja avustusten saajien on huolehdittava sääntöjä noudattamalla läpinäkyvyydestä.

Vanhanen sanoi pitävänsä huolestuttavana sitä, miten poliitikkojen ja elinkeinoelämän yhteydenpitoa yritetään käyttää todisteina jostain moraalittomuudesta.

- Luodaan vastenmielisesti ja valheellisesti kuvaa rikollisesta toiminnasta. Suomi on sisäisesti hyvin verkottunut yhteiskunta, jossa jatkossakin ministereiden, kansanedustajien ja kunnanvaltuutettujen on uskallettava käydä vuoropuhelua yritysten ja ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Eristäytymiseen ei pidä mennä.

Keskustelusta opiksi

Vanhanen korosti, että vaalirahoitukseen liittyvät ongelmat koskettavat koko poliittista kenttää. Käydystä keskustelusta on otettava opiksi.

- Vaalirahoituslaki on ollut puutteellinen, ja vielä pahempaa on se, että sitä ei ole noudatettu. Kaikki puolueet ovat yhtä mieltä lainsäädännön uudistustarpeesta.

Vanhanen muistutti tehneensä oman ilmoituksensa oikein ja määräajassa.

- Valitettavasti kymmenet kansanedustajat eivät ole näin tehneet. Tämä on tämän keskustelun ydin. Keskustelussa ovat suhteellisuuden rajat välillä ylittyneet. On myönnettävä, että keskustan piirissäkin on tehty virheitä. Mutta me hoidamme kyllä omat velvollisuutemme. Odotan sitä myös muilta.

Hallitus on Vanhasen mukaan kaikesta kohusta huolimatta täysin toimintakykyinen ja yhteistyö sujuu hyvin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.