Mainos

Korhonen odotetusti vasemmistoliiton johtoon

Ennakkosuosikki Martti Korhonen sai toisella kierroksella 273 ääntä ja Paavo Arhinmäki 150.

Vasemmistoliiton puoluekokous on odotetusti valinnut Martti Korhosen puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.

Vaalin toisella kierroksella olivat vastakkain puheenjohtajakisaan ennakkosuosikkina lähtenyt Korhonen ja kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäki. Korhonen sai toisella kierroksella 273 ääntä ja Arhinmäki 150.

53-vuotias Korhonen on kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja entinen ministeri Oulusta. Hän on toiminut ennen eduskuntauraa myös autonasentajana ja pääluottamusmiehenä. Keskustelussa kiiteltiin erityisesti hänen monipuolista kokemustaan.

Suvi-Anne Siimeksen seuraajaksi pyrki kaikkiaan viisi ehdokasta. Ennakkosuosikki Korhonen lähti toiselle kierrokselle selvän etumatkan turvin, kun hän sai ensimmäisessä äänestyksessä taakseen 193 puoluekokousedustajaa. Suora valinta olisi vaatinut reilut parikymmentä ääntä enemmän.

Hienoinen yllätys oli punavihreyttä julistaneen 29-vuotiaan Arhinmäen nousu ykköshaastajaksi 92 äänen turvin.

Ensimmäisellä kierroksella putosivat kisasta kansanedustaja Markus Mustajärvi (69 ääntä), puoluevaltuuston puheenjohtaja Katja Syvärinen (55 ääntä) ja kansanedustaja Erkki Virtanen (21 ääntä).

Huotari jättää eduskunnan

Valinta jakoi puolueväkeä heti. Esimerkiksi kansanedustaja Anne Huotari ilmoitti Korhosen valinnan varmistuttua, ettei voi enää jatkaa kansanedustajana.Huotarin ilmoitus tulkittiin protestiksi Korhosen valinnalle puoleen puheenjohtajaksi. Suvi-Anne Siimestä aikanaan innolla tukenut Huotari ajoi nyt puheenjohtajaksi Katja Syväristä.

Huotari kommentoi itse asiaa toteamalla, että hän kunnioittaa puoluekokouksen päätöstä, mutta tekee oman henkilökohtaisen ratkaisunsa.

Huotarin päätös on kova isku Vasemmistoliitolle, joka menettää jälleen yhden vahvan naisehdokkaan. Entisen puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen lisäksi seuraavien vaalien ehdokasjoukosta puuttuu helsinkiläinen Outi Ojala.

Huotari on istunut eduskunnassa vuodesta 1995. Viime vaaleissa hän keräsi noin 7000 ääntä, eniten puolueen ehdokkaista Oulun vaalipiirissä ja enemmän kuin esimerkiksi nyt puheenjohtajaksi valittu Korhonen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.