Mainos

Korhonen: Minulle tarjottiin jättisummaa vaikenemisesta

Johanna Korhosen työsuhde Lapin Kansan päätoimittajana on purettu jo ennen kuin Korhonen ehti aloittaa tehtävässään.

Journalisti-lehden päätoimittajan työt jättävä Korhonen nimitettiin päätoimittajaksi syyskuun alussa ja hänen piti ottaa työ vastaan joulukuun puolivälissä.

Korhosen mukaan syynä työsuhteen purkuun on hänen parisuhteensa. Hän elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa. Korhonen on tuohtunut potkuista ja pitää niitä lainvastaisina. Hän aikoo viedä asian käräjäoikeuteen.

- Olen hämmästynyt ja järkyttynyt siitä, että tällaista voi tapahtua Suomessa vuonna 2008, Korhonen sanoo MTV:n uutisille antamassaan haastattelussa.

- Alma Media tarjosi minulle lähes 100 000 euroa, jotta en puhuisi julkisesti potkujen syistä. He painostivat minua vetäytymään tästä kaikessa hiljaisuudessa, mikä olisi sekä minun että perheeni etujen mukaista, Korhonen tarkentaa.

Alma Median mukaan työsuhteen purkamisen syynä on työsopimuksen allekirjoituksen jälkeen syntynyt luottamuspula. Korhonen sanoo, että Alma Median mukaan hän syyllistyi petokseen, koska hän ei itse aktiivisesti kertonut parisuhteensa laadusta.

- Alma Median toimitusjohtajaKai Telanne sanoi minulle, että ehdottomasti emme olisi missään tapauksessa rekrytoineet sinua tähän tehtävään, jos olisimme tienneet parisuhteesi laadusta, Korhonen sanoo.

SETA: Työsyrjintä harvoin oikeuden eteen

SETA:n virkaatekevän pääsihteerin Johanna Pakkasen mukaan vastaavanlaisia työsyrjintätapauksia viedään Suomessa eteenpäin vain muutamia vuosittain.

- On aika yleistä Suomessa, että ihmiset eivät halua vielä näitä juttuja eteenpäin. Siinä mielessä on hyvä, jos Korhonen on valmis viemään tämän asian oikeuteen.

Pakkasen mielestä on tärkeää, että syrjintään puututaan ja nimenomaan oikeiden välineiden kautta. Pakkanen korostaa kuitenkin, että asian eteenpäin ajaminen oikeudessa on Korhosen itsensä harteilla.

- Suomessa järjestöt eivät vie tällaisia tapauksia eteenpäin oikeusteitse, vaan sen tekee henkilö itse. Mutta me kyllä tuemme lämpimästi Korhosen ajatusta viedä tämä juttu oikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.