Mainos

Korhonen: Laiton pätkätyö kuriin hallitusohjelmalla

Jatkuva työsuhteiden pätkiminen on Vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan johtanut vaikeuksiin saada uutta työvoimaa eritoten hoitoalalle. Kokoomuksen Sarkomaa vaatii hallitusohjelmaan myös alan palkkojen nostamista.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen vaatii tulevaan hallitusohjelmaan velvoittavaa ja selkeää kirjausta julkisen sektorin pätkätöiden kuriin saattamisesta. Korhosen mukaan ongelmasta on kärsitty eritoten naisvaltaisella hoitoalalla.

- Tilanteen ratkaiseminen vaatii myös lisärahoitusta muun muassa kuntien korvamerkittyjen valtionosuuksien muodossa, Korhonen sanoi vasemmistonaisten tilaisuudessa Kajaanissa.

Korhosen mukaan jatkuva työsuhteiden pätkitys on johtanut myös vaikeuksiin saada uutta työvoimaa eritoten hoiva-alalle, joka kaipaa myös korjausta palkkoihin. Asia on Korhosen mielestä hoidettava tulevalla työmarkkinakierroksella.

- Kun esimerkiksi lähi- ja perushoitajan lähtöpalkka on kunnissa noin 1600 euroa ja kuntasektorilla työskentelevien keskipalkka oli viime vuonna noin 2400 euroa, on tässä kyseessä selkeä vääryys kaikista arvokkainta työtä tekeviä hoitajia kohtaan. Tilanne on yksinkertaisesti korjattava ja hoiva-alan palkkoja nostettava.

Sarkomaalta tukea Korhoselle

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajan Sari Sarkomaan mielestä hoitoalan palkkakysymys nostettava seuraavan hallituksen ohjelmaan.

Sarkomaa sanoo tukevansa vasemmistoliiton puheenjohtajan Martti Korhosen ehdotusta julkisen sektorin pätkätöiden kuriin saattamisesta hallitusohjelmassa. Sen lisäksi seuraavan hallituksen olisi sitouduttava myös hoitoalan nostamiseen palkkakuopasta.

- Hallituksen ohjelmaan on sisällytettävä sitova erillinen ohjelma, jolla pureudutaan palkkatason nostamiseen. Asian korjaamiseksi valtion odotetaan kantavan vastuunsa, pelkästään työmarkkinajärjestöjen voimin hoitoalan palkkausongelmaa ei saada ratkaistua, Sarkomaa katsoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.