Mainos

Korhonen: Keskustalta oma presidenttiehdokas, mahdollisesti nainen

- Keskusta asettaa vuoden 2012 presidentinvaaleihin oman ehdokkaan eli ehdokkaamme ei tule olemaan Sauli Niinistö,linjaa puoluesihteeri Jarmo Korhonen MTV:n uutisten haastattelussa. Korhosen mukaan keskusta ei ole edes harkinnut yhteistä porvariehdokasta.

Puolueen puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen väläytti vappuna, että keskustan seuraava presidenttiehdokas voisi olla naishenkilö. Korhonen kertoo olevansa samoilla linjoilla Vanhasen kanssa.

- Itse olen pitänyt naisehdokasta hyvänä vaihtoehtona. Olen aiemmin nostanut esille muun muassa europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen nimen. Meillä on myös muita päteviä naisia, kuten Paula Lehtomäki ja Mari Kiviniemi, puoluesihteeri luettelee.

Keskustan miesrintamalta Korhonen nostaa esille Olli Rehnin ja Esko Ahon. Myös puoleen ulkopuolinen ehdokas on Korhosen mukaan täysin mahdollinen. Puoluesihteeri kuitenkin korostaa, että päätäntävalta ehdokasasiassa kuuluu puoluekokoukselle.

- Tavoitteena on asettaa ehdolle sellainen presidenttiehdokas, jolla voitamme vaalit nykyhetken gallupeista huolimatta, Korhonen summaa.

Korhonen arvioi, että keskusta järjestää presidenttiehdokkaasta jäsenvaalit alkusyksystä 2011, joiden pohjalta ylimääräinen puoluekokous nimeää ehdokkaan.

"Liian aikainen ehdokkuus tekee hallaa"

Puoluesihteeri painottaa, että keskustan katse on tällä hetkellä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, joissa puolue haluaa saavuttaa suurimman puolueen aseman ja säilyttää pääministeripaikkansa.

- Eduskuntavaalien voitto on meille tällä hetkellä prioriteetti numero yksi. Presidenttikilpa käynnistyy vasta alkusyksystä 2011 ja ratkeaa sitten vasta tammikuun tienoilla. Kyllä liian aikainen ehdokkuus on varmin tapa sabotoida presidenttiys, Korhonen pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.