Mainos

Korhonen: Jäätteenmäki varteenotettava presidenttiehdokas

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen katsoo, että europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki sopisi hyvin puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Korhonen sanoo Verkkoapilan haastattelussa, että Jäätteenmäki on varteenotettava nimi, jos pääministeri Matti Vanhanen ei ole käytettävissä. Vanhanen on aiemmin todennut, että ei todennäköisesti ole ehdolla.

Korhosen mielestä Jäätteenmäen poliittinen kokemus ja verkostot niin kotimaassa kuin Euroopassa luovat hyvät edellytykset hoitaa maan ykkösvirkaa.

- Jäätteenmäestä löytyy sellaista tahdonlujuutta, näkemyksellisyyttä ja lämpöä, joita "maan äidiltä" vaaditaan, Korhonen kuvailee.

Jos toiselle kaudelle europarlamenttiin pyrkivä Jäätteenmäki ei ole käytettävissä, muina mahdollisina ehdokkaina Korhonen pitää ministereitä Paula Lehtomäkeä, Paavo Väyrystä ja Mari Kiviniemeä. Korhonen nostaa esille myös EU-komissaari Olli Rehnin ja entisen pääministeri Esko Ahon.

Keskusta päättää omasta presidenttiehdokkaastaan syksyllä 2011.

Jäätteenmäki ei ota kantaa

Jäätteenmäki itse ei suostu ottamaan kantaa ehdokkuuteensa tulevissa presidentinvaaleissa. Hän muistutti olevansa ehdokkaana EU-vaaleissa ja torjui presidenttiehdokkuuttaan koskevat kysymykset keskustan vappujuhlassa Helsingissä.

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen ilmoitti aiemmin haluavansa puolueen seuraavaksi presidenttiehdokkaaksi naisen.

(MTV3)

Jäätteenmäki kiusaantui presidenttikyselyistä

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.