Mainos

Korhonen hyökkää Tiilikaista vastaan

Paikastaan kamppaileva keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen on käynyt rajuun vastahyökkäykseen kilpailijaansa kansanedustaja Kimmo Tiilikaista kohtaan.

Korhonen heitti tiedotustilaisuudessaan tyylipuhtaasti lokaa Tiilikaisen niskaan kytkemällä tämän Kehittyvien maakuntien Suomeen ja talousrikosepäilyihin, joista Tiilikainen on vapautettu. Hän antoi ymmärtää Tiilikaisella olevan kytköksiä mustamaalausyritykseensä.

Korhonen viittasi KMS:n varapuheenjohtajan, eversti evp. Jorma Kosusen Helsingin Sanomille antamaan haastatteluun, jossa tämä sanoi Korhosen osallistuneen yhdistyksen perustamiskokoukseen. Kosusen on sittemmin todettu muistaneen tapahtumia väärin.

- Tämmöisiä hassuja kysymyksiä joutuu joskus kysymään: onko evp. eversti Jorma Kosunen kansanedustaja Kimmo Tiilikaisen omistamien yritysten, Saimaan Ruokapalvelu Oy:n ja Saimaan Aromikas Oy:n tilintarkastajana toimivan Alpo Kosusen sukulainen, veli?

Korhonen muistutti, että Saimaan Ruokapalvelu joutui konkurssiin vuonna 2005 ja Kimmo Tiilikainen oli talousrikosepäilyjen kohteena. Sen hän jätti mainitsematta, että Tiilikaiseen kohdistuneet epäilyt eivät johtaneet syytteisiin.

- Sanon sen tässä ja nyt, Korhonen sanoi, kun häneltä kysyttiin, miksi hän ei tätä maininnut. Hän perusteli vihjailujaan tarpeella löytää asiasta "jotain hauskaa".

Korhonen siteerasi tuekseen myös Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen pääkirjoitusta saman aamun lehdestä. Siinä Laatikainen piti omituisena Tiilikaisen ryhtymistä tuomariksi vaalirahoituskohussa.

- Hän syyllistää puolueensa avainhenkilöitä tapahtumissa, joissa ei ole todettu lakeja rikotun ja jotka ovat kaikille puolueille ja melkein jokaiselle kansanedustajalle tavanomaisia, Laatikainen kirjoitti.

Tiilikainen vastasi nettisivuillaan Korhosen puheisiin heti vihjaamalla, ettei asioista ole vieläkään kerrottu aivan kaikkea.

- Ilmoittauduttuani puoluesihteeriehdokkaaksi minusta on tullut eräänlainen "rippituoli". Myös eversti Kosunen on soittanut minulle ja kertonut KMS:n perustamisesta. Olen kehottanut kaikkia soittajia tulemaan halutessaan itse julki ja kertomaan totuuden, Tiilikainen kirjoittaa.

Korhonen kiistää osuutensa tukipäätöksiin

- Minä en ole keskustellut kenenkään kanssa enkä soitellut, että saatte tukea tai olette saamatta. Tämä ei kuulu keskustan puoluesihteerin tehtävänkuvaan, Korhonen sanoi tiedotustilaisuudessaan tänään.

Epäilyjä on herättänyt se, että yhdistyksessä aktiivisesti vaikuttaneella Tapani Yli-Saunamäellä on vanhastaan paljon yhteyksiä keskustaan. Tämä myös oli pyytänyt apua Korhoselta vaalirahoitusta pyörittäneen yhdistyksen perustamisessa.

Korhoselta kysyttiin tiedotustilaisuudessa useammankin kerran, onko hän koskaan keskustellut Yli-Saunamäen kanssa vaalituen jakamisesta. Aluksi aivan suoraa vastausta ei tullut.

- En ole osallistunut tämän yhdistyksen toimintaan. Olen kaikissa tilanteissa sanonut, että Yli-Saunamäki on varmasti tehnyt listan ja ollut tässä maassa vähintään sataan poliitikkoon yhteydessä. Minä en ole osallistunut missään vaiheessa tämän yhdistyksen rahojen jakamiseen.

Kun sama kysymys toistettiin tiedotustilaisuuden lopulla, vastaus oli jo selväsanaisempi.

- Yli-Saunamäki on omista rahoistaan ja omista hankkeistaan itse vastuullinen. En ole keskustellut hänen kanssaan siitä, kenelle rahaa jaetaan. Yhdistys on todennäköisesti omissa kokouksissaan päättänyt nämä. Yhdistys on ilmoittanut suoraan, että se on jakanut ja minä ja Vanhanen emme ole osallistuneet.

Korhonen korosti, että yhdistyksen toiminnassa ei ole ollut mitään lainvastaista. Se on oikeutettu tukemaan ehdokkaita ja ehdokkaat oikeutettuja saamaan. Liikkeellä on ollut rehellisesti hankittua rahaa.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.