Korhola: Tuulivoima lisää työttömyyttä

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) arvostelee kovin sanoin hallituksen tuulivoimapäätöksiä. Hänen mukaansa tuulivoiman tukemisen ympäristöhyödyt ovat kyseenalaisia.

- Massiiviset satsaussuunnitelmat kannattamattomaan tuulivoimaan ovat huonoa politiikkaa, kun tiedetään, että kansa maksaa sen kohonneena sähkönhintana ja sitä loogisesti seuraavana työttömyytenä, kokoomuksen varapuheenjohtaja sanoo kannanotossaan.

- Maisema- ja meluhaitat sekä haitat eliöstölle jo tiedetään, mutta huonoin uutinen on viimeaikainen tutkimusnäyttö, jonka mukaan tuulivoima kasvattaa käytännössä hiilivoiman osuutta. Liian usein näin tapahtuu säätövoimatarpeen vuoksi.

Korholan mukaan Suomessa tarvittaisiin tasapainoista tukea kaikelle päästöttömälle energialle, jotta voitaisiin taata sekä päästöjen vähentäminen että sähköntuotannon omavaraisuus.

- Tuulivoiman mallimaa Tanska on kasvattanut hiilidioksidipäästöjään, samoin tuulivoimaan voimakkaasti investoiva Saksa satsaa yhtä massiivisesti hiilivoimaan. Britanniassa tuulivoiman rahoittajat ovat kaikkoamassa kannattamattomuuden vuoksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat