Mainos

Korhola ja Haglund ahkerimmat suomalaismepit

Eija-Riitta Korhola (kok.) ja Carl Haglund (r.) ovat ahkerimmat suomalaismepit, jos vertaillaan meppien EU-parlamentissa pitämien puheenvuorojen ja heidän mietintöihin esittämiensä muutosehdotusten määrää.

Korhola piti ennen heinäkuun täysistuntoviikkoa peräti 43 puheenvuoroa täysistunnoissa, kun taas Haglund teki muutosehdotuksia 40 parlamenttimietintöön.

Korhola ja Haglund olivat myös tiiviisti läsnä täysistunnoissa, sillä molempien läsnäoloprosentti nousi 98:aan. Samoihin läsnäololukemiin ylsivät myös Liisa Jaakonsaari (sd.) ja Timo Soini (ps.).

Tiedot käyvät ilmi riippumattoman VoteWatch-järjestön internetiin kokoamasta tietokannasta. Vähiten täysistuntoihin osallistui Riikka Manner (kesk.), jonka 58 prosentin läsnäolo selittyy hänen äitiyslomallaan. Toiseksi vähiten läsnä oli Anneli Jäätteenmäki (kesk.), joka oli poissa joka neljäntenä täysistuntopäivänä.

Vähiten puheenvuoroja täysistunnoissa puolestaan pitivät Ville Itälä (kok.) ja Mitro Repo (sd.), joille kertyi vain viisi puheenvuoroa mieheen. Muutosesityksiä tekivät niukimmin Timo Soini ja Hannu Takkula (kesk.), jotka löysivät huomautettavaa vain yhdestä mietinnöstä.

VoteWatch mittaa myös sitä, kuinka uskollisesti mepit äänestävät oman parlamenttiryhmänsä mukana. Omalle ryhmälleen uskollisin oli Satu Hassi, joka noudatteli vihreiden linjaa lähes sataprosenttisesti. Suurin individualisti suomalaismepeistä oli Timo Soini, jonka äänestysvalinnoista lähes joka kolmas poikkesi EFD-ryhmän linjasta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.