Mainos

Koreoiden välisellä rajalla ammuskelua

Etelä- ja Pohjois-Korean välisellä rajalla ammuttiin aamulla kiivaasti. Useiden pohjoiskorealaisten sotilaiden kerrottiin haavoittuneen puolisen tuntia kestäneessä yhteenotossa.

Etelä-Korean armeija sanoi välikohtauksen alkaneen, kun vastapuolen sotilaat ylittivät rajalinjan ja vastasivat peräytymiskehotuksiin ja varoituslaukauksiin kivääritulella. Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korean armeija käytti yhteenotossa myös tykistöä. Pohjois-Korea puolestaan syytti Etelä-Korean joukkoja provokaatiosta ja sanoi useiden sotilaidensa haavoittuneen ja vartioasemien tuhoutuneen.

Eteläkorealaiset politiikan asiantuntijat arvioivat, että Pohjois-Korea oli suunnitellut välikohtauksen lisätäkseen taloudellisen romahduksen partaalla olevan maansa uuden johtajan Kim Jong Il'n kannatusta. Rajalla on vuosien kuluessa sattunut useita ampumavälikohtauksia, joista tänään tapahtunut oli kiivain vuosiin.

Kahakka ei vaikuta Yhdysvaltain ruoka-apuun

Etelä-Koreaan on sijoitettu 37 000 yhdysvaltalaista sotilasta, mutta amerikkalaiset eivät olleet osallisena tämänpäiväisessä yhteenotossa. Yhdysvaltain edustajat ovat sopineet vierailevansa Pohjois-Koreassa ensi sunnuntaina.

Valkoisen talon tiedotuspäällikkö Nicholas Burns piti pohjoiskorealaissotilaisten rajaloukkausta äärimäisen provosoivana. Yhdysvallat ei kuitenkaan peruuta aiemmin tällä viikolla lupaamiaan ruoka-avustuksia välikohtauksen takia, kertoi Burns.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.