Mainos

Koreoiden rajalla ammuskelua

Ammuskelu on ollut harvinaista Koreoiden välisellä rajalla. Vuosina 1950-1953 käyty Korean sota ei ole virallisesti vieläkään päättynyt, sillä osapuolet eivät ole solmineet rauhansopimusta.

Koreoiden välisellä rajalla on sattunut ampumavälikohtaus. Pohjoiskorealaiset sotilaat aloittivat tulituksen ampumalla konekivääreillä rajan yli etelään, kertoi Etelä-Korean puolustusministeriö.

Etelä-Korean sotilaat vastasivat tulitukseen ampumalla kymmenen varoituslaukausta, sanoi ministeriön edustaja. Kukaan ei edustajan mukaan haavoittunut ammuskelussa.

Varoituslaukausten jälkeen Etelä-Korean rajajoukot varoittivat pohjoista myös kovaäänisten kautta ja vaativat anteeksipyyntöä tapahtuneesta, kertoi Etelä-Korean puolustusvoimien pääesikunnan edustaja. Pyyntöön ei kuitenkaan saatu mitään vastausta.

- Tiedossa ei heti ollut, avasivatko pohjoiskorealaiset sotilaat tulen vahingossa tai tarkoituksella, pääesikunnan edustaja sanoi.

Ammuskelu on harvinaista Koreoiden tiukasti vartioidulla rajalla vuonna 2000 pidetyn huippukokouksen jälkeen. Vuosina 1950-1953 käyty Korean sota ei ole virallisesti vieläkään päättynyt, sillä osapuolet eivät ole solmineet rauhansopimusta.

Maita erottaa lähes 250 kilometriä pitkä raja ja neljä kilometriä leveä rajavyöhyke.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.