Mainos

Koreoiden neuvottelut alkaneet

Pohjois- ja Etelä-Korea aloittivat tänään Kiinassa ensimmäiset kahdenväliset keskustelunsa yli vuoteen. Keskustelut kestivät noin puolitoista tuntia. Pohjois-Korean valtuuskunta lähti neuvotteluista kommentoimatta niitä mitenkään. Mahdollisista jatkokeskusteluista ei ole vielä tietoa.

Neuvottelujen uskotaan keskittyvän lähinnä ruoka-avun toimittamiseen etelästä pohjoiseen, mutta myös maiden välinen kasvanut sotilaallinen jännitys saattaa nousta asialistalle.

Neuvottelujen alku siirtyi kahteen otteeseen, koska Pohjois-Korea kieltäytyi ottamasta niihin osaa. Syyksi maa mainitsi sen, ettei Etelä-Korea ollut toimittanut lupaamaansa lannoite-erää ajoissa. Etelä-Korean mukaan viimeinen, 22 000 tonnin lannoite-erä on nyt laivattu Pohjois-Koreaan. Kaikkiaan Pohjois-Korea toimitti 100 000 tonnia lannoitteita nälänhädän vaivaamalle naapurimaalleen.

Etelä-ja Pohjois-Korea ovat teknisesti katsoen edelleen sodassa keskenään, koska vuonna 1953 päättynyt Korean sota loppui aselepoon, mutta rauhansopimusta ei koskaan allekirjoitettu.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.