Mainos

Koreoiden neuvotteluista ei vielä tuloksia

Etelä- ja Pohjois-Korean Punaisten Ristien edustajat eivät päässeet vielä tänään yksimielisyyteen pikaisen elintarvikeavun toimittamisesta nälkää näkevään Pohjois-Koreaan. Osapuolet päättivät jatkaa neuvottelujaan ylihuomenna perehdyttyään sitä ennen paremmin toistensa kantaan, kertoi Etelä-Korean edustaja.

Pekingissä käydyt neuvottelut olivat Koreoiden Punaisten Ristien ensimmäinen tapaaminen lähes viiteen vuoteen. Neuvottelujen alussa ilmapiiri oli ystävällinen valtuutettujen kätellessä toisiaan ja hymyillessä kameroille.

Neuvottelujen päätyttyä Etelä-Korean päävaltuutettu Lee Byon Woong sanoi, että osapuolet ovat sopineet pitävänsä tarkemmat yksityiskohdat salassa niin kauan kuin neuvottelut ovat käynnissä.

Etelä-Korean uutistoimisto Yonhap kertoi kuitenkin, että Pohjois-Korea oli hyväksynyt periaatteessa ruoka-avun tuonnin etelästä, mutta ei salli sitä, että apu toimitettaisiin perille maitse Koreoiden välisen demilitarisoidun vyöhykkeen kautta.

Etelä-Korea on vaatinut maakuljetuksia, koska avun toimittaminen laivoilla kestää kauan ja on kallista. Sama koskee kuljetuksia Kiinan kautta.

Elintarviketilanne Pohjois-Koreassa on muuttunut yhä uhkaavammaksi. Viime vuosien tuhoisat tulvat ja kehno maatalouspolitiikka ovat saaneet maan nälkäkatastrofin partaalle.

Pohjois-Koreassa olevat Kansainvälisen Punaisen Ristin edustajat kertoivat äskettäin, että maaseudulla ihmiset syövät ruoan puutteessa ruohoa, juuria ja puunkuorta.

Vuosina 1995 ja 1996 Etelä-Korean Punainen Risti toimitti Pohjois-Koreaan ruoka-apua noin 19,2 miljoonan Suomen markan arvosta. Tänä vuonna Etelä-Korea on sallinut yksityisten eteläkorealaisten järjestöjen elintarviketoimitukset pohjoiseen, mutta valtiollisella tasolla tapahtuva avustustoiminta ei ole lähtenyt käyntiin.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.