Mainos

Koreoiden alustavat rauhanneuvottelut päättyivät tuloksettomina

Koreoiden alustavat rauhanneuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina New Yorkissa. Kaksipäiväisissä neuvotteluissa oli määrä sopia varsinaisten rauhanneuvottelujen asialistasta.

Kahden päivän ajan olemme käyneet sekä virallisia että epävirallisia keskusteluja, mutta emme ole saavuttaneet yhteisymmärrystä rauhanneuvottelujen asialistasta, kertoi Pohjois-Korean valtuuskunnan johtaja Kim Gye-gwan.

Yhdysvaltalaislähteiden mukaan Pohjois- ja Eteleä-Korean, Kiinan ja Yhdysvaltain käymät alustavat neuvottelut kaatuivat Pohjois-Korean mahdottomiin vaatimuksiin. Neuvotteluihin osallistunut amerikkalaisdiplomaatti kertoi, että Pohjois-Korea vaati asialistalle muun muassa Yhdysvaltain vetäytymistä Etelä-Koreasta sekä erillistä kahdenkeskistä rauhansopimusta Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvallat torjui Pohjois-Korean ehdotukset.

Koreoiden alustavien rauhanneuvottelujen seuraavasta kierroksesta ei ole sovittu. Alustavien neuvottelujen tarkoituksena on valmistella Etelä- ja Pohjois-Korean varsinaisia rauhanneuvotteluja.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.