Mainos

Koreat suunnittelevat taas perheiden yhdistämistä

Etelä- ja Pohjois-Korea vaihtoivat tänään listoja sellaisista henkilöistä, jotka voisivat osallistua seuraaviin perheidenyhdistämisiin. Eri puolille Koreoiden rajaa 50-luvulla jääneitä perheenjäseniä on yhdistetty muutaman kerran viime vuosien aikana, ja seuraavaa tapaamista on suunniteltu kesäkuun lopulle.

Sunnuntain seremonialla juhlistettiin sitä, että Koreoiden historiallisesta huippukokouksesta ja rauhanjulistuksesta tuli tänään kuluneeksi kolme vuotta. Tuolloin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il ja Etelä-Korean silloinen presidentti Kim Dae Jung tapasivat Pjongjangissa. Viime syksystä asti Koreoiden rauhanprosessia on kuitenkin varjostanut Pohjois-Korean mahdollisesta ydinohjelmasta syntynyt kiista. Lisäksi Pohjois-Korean kommunistisen puolueen äänenkannattaja, Rodong Sinmun -lehti, vaati juhlapäivän kunniaksi, että Koreat vastustaisivat yhdessä "Yhdysvaltain pyrkimyksiä ydinsotaan".

Eilen Koreat kuitenkin järjestivät juhlallisuuksia sen kunniaksi, että maiden välinen rautatie avataan lähiaikoina yli 50 vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma oli pelkästään symbolinen, sillä rakennustyöt ovat yhä kesken ja valmistunevat vasta syksyllä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.