Mainos

Koreat sopivat ministerineuvotteluista

Etelä- ja Pohjois-Korea päättävät huomenna, milloin ministeritason neuvottelut maiden välillä aloitetaan. Yhdysvaltain presidentti George Bush kehuu eilistä sopua Pohjois-Korean ydinohjelmasta ainutlaatuiseksi.

Pohjois-Korea on ilmoittanut suostuvansa Etelä-Korean ehdotukseen ministeritason neuvottelujen aloittamisesta.

Maiden edustajat tapaavat huomenna Pohjois-Korean rajakaupungissa Kaesongissa sopiakseen, milloin neuvonpito aloitetaan.

Kuuden maan neuvotteluissa päästiin eilen sopuun Pohjois-Korean keskeisten ydinlaitosten sulkemisesta. Pohjois-Korea saa vastineeksi 50 000 tonnia öljyä tai vastaavan summan muuta talousapua.

Bush: Pohjois-Korean sopimus ainutlaatuinen

George Bush

Bush: Pohjois-Korean sopimus ainutlaatuinen

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kutsui tänään Pohjois-Korean kanssa aikaan saatua sopimusta "ainutlaatuiseksi" ja tärkeäksi askeleeksi oikeaan suuntaan. Hänen mukaansa Pohjois-Korea suostui Pekingissä käydyissä kuusikantaneuvotteluissa toimiin, jotka tuovat ydinaseettoman Korean niemimaan entistä lähemmäksi.

Eilen solmitun sopimuksen mukaan Pohjois-Korea sulkee tärkeimmät ydinlaitoksensa kahden kuukauden sisällä ja saa vastineeksi energia-apua.

Bush painotti samalla, että huomattava määrä työtä on edessä sen varmistamiseksi, että sopimuksen sisältö toteutuu käytännössä. Hän puhui lehdistötilaisuudessa, joka oli hänen ensimmäisensä tänä vuonna.

Jos Pohjois-Korea todistettavasti luopuu ydinohjelmastaan, Bush sanoi olevansa valmis toimittamaan myös ruoka-apua köyhyyden piinaamaan maahan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.